Acasă Sanatate Testele Gabrielei Firea: Doar doi bucuresteni depistati dupa mai bine de 1500...

Testele Gabrielei Firea: Doar doi bucuresteni depistati dupa mai bine de 1500 de incercari

422

Două persoane au fost depistate pozitiv printre primii 1.540 de bucureşteni testaţi gratuit prin metoda Real Time PCR, pentru a afla dacă sunt infectaţi cu noul coronavirus, în campania lansată de Gabriela Firea de testare a locuitorilor Capitalei. În total, vor fi făcute 11.000 de teste, iar pentru fiecare primăria va deconta 200 de lei.

„În ceea ce priveşte stadiul campaniei «Testăm pentru Bucureşti», derulată de Primăria Capitalei pentru 11.000 de bucureşteni pentru diagnosticarea infecţiei COVID, până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program şi 1.540 deja testate. Dintre acestea, doar două au fost depistate pozitiv. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – aşadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecţii active cu coronavirus”, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat de presă preluat de Agerpres.

Primăria, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a încheiat parteneriate cu 13 clinici de stat şi private care au dorit să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătăţii şi avizate de Direcţia pentru Sănătate Publică, menţionează sursa citată.

Primăria Capitalei a lansat pe 22 mai platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/, unde până la 11.000 de bucureşteni se pot înscrie pentru a beneficia de o testare de tip Real Time PCR. Testarea se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Pe platforma online se pot înscrie bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Sursa: Aktual24.ro

<