Suntem la jumatatea lunii februarie si Bucurestiul nu are buget! Dragnea vine cu noi promisiuni…

După patru ore de discuții cu primarii Municipiilor din România, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a declarat că alocarea bugetară pentru administrația locală va crește cu 27% din cote defalcate din impozitul pe venit și din TVA.
”Toate administrațiile locale vor avea cel puțin veniturile pe care le-au avut anul trecut”, a subliniat Dragnea.
Cât privește situația bugetului Capitalei, președintele Camerei Deputaților a spus că alocarea pentru București va crește. Primarii de sectoare și primarul general trebuie să se întâlnească cu ministrul de Finante, mâine, pentru a decide cum se vor împărți acești bani între primăriile de sector și Primăria Capitalei, a declarat Dragnea.
Președintele AMR, Robert Negoiță a spus că Liviu Dragnea și Eugen Teodorovici au ascultat punctele de vedere ale primarilor. Abordarea guvernamentală ar fi, însă, greșită, deoarece se raportează la anul 2018.
Cheltuielile administrațiilor locale au crescut exponențial, a explicat Negoiță. Edilul Sectorului 3 a anunțat că, mâine, primarii de sectoare și primarul general al Capitalei se vor întâlni la Ministerul de Finanțe pentru a discuta împărțirea banilor între sectoare și Municipalitate.
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă spune că, de fapt, Municipiul vor pierde bani față de anul trecut, deoarece li se transferă cheltuielile sociale.
Localitățile care nu vor putea plăti aceste cheltuieli vor primi bani din cote defalcate din TVA, pentru echilibrare, de la Guvern. Gheorghe Falcă susține că bugetul de stat nu s-ar închide și, de aceea, Guvernul ar tăia bani de la autoritățile locale.
În context, trebuie reamintit faptul că astăzi, începând cu orele 13:15, la sediul Asociației Municipiilor din România, primarii Municipiilor s-au întâlnit cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici pentru a discuta despre alocarea bugetară pentru administrația locală.
Înaintea întâlnirii, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și-a reiterat nemulțumirea față de proiectul de buget propus de Ministerul de Finanțe, deoarece Bucureștiul ar urma să piardă circa 180 de milioane de euro, ceea ce ar pune în pericol atât marile investiții, cât și asigurarea subvențiilor la căldură și transport public.
Pe de altă parte, primarul Sectorului 5, Daniel Florea a declarat că este mulțumit de proiectul de buget al Finanțelor, deoarece primăria pe care o conduce ar urma să primească un buget cu 53% mai mare decât cel de an trecut, cea ce îi va permite să realizeze mari investiții.
Astfel, va demara în forță reabilitarea termică a 140 de blocuri din Sectorului 5. „De luni, vom avea schele pe blocuri, în Sectorul 5”, a anunțat Florea.