Aproximativ 68% dintre bucureşteni cred că este important să aibă ”o viaţă sustenabilă” acasă. Cum o mare parte din viaţă o petrecem în propria locuinţă, este important ca aceasta să fie prietenoasă cu mediul. Femeile sunt cele care folosesc cele mai multe metode de economisire.
Aceste date sunt extrase dintr-un studiu IKEA despre sustenabilitate, realizat la finalul anului trecut. Aşadar, 65% dintre bucureşteni îşi încălzesc locuinţele prin intermediul sistemului public de termoficare.
Pe timp de vară, numai 37% dintre bucureşteni îşi răcesc locuinţa, pentru aceştia, temperatura optimă din locuinţă fiind de aproximativ 20 de grade.
De asemenea, peste jumătate dintre bucureşteni consideră factura de încălzire un cost major. Femeile sunt cele care folosesc cele mai multe modalităţi de economisire, iar în top se află stingerea becurilor atunci când nu este nevoie de ele. Din studiu mai reiese că aproximativ 9 din 10 bucureşteni sting lumina atunci când nu o folosesc, iar 54% dintre cei intervievaţi folosesc becuri LED, anunta capital.ro.
Totodată, peste 90% dintre bucureşteni folosesc gaze pentru a găti, iar 78% dintre ei nu utilizează vase sub presiune. În acelaşi timp, 53% ar vrea să facă mai multe pentru a economisi energie, dar mărturisesc că nu ştiu cum.
În ceea ce priveşte resursele de apă, 84% dintre bucureşteni au apometre instalate, iar apa caldă este furnizată direct de la sursa de alimentare cu apă.
De asemenea, unul din doi bucureşteni cunoaşte şi aplică metode de economisire a apei, dar numai 8% dintre aceştia refolosesc apa.
Studiul mai arată că 76% dintre cei intervievaţi economisesc apă din motive financiare, iar 82% dintre bucureşteni pornesc maşina de spălat doar când este plină.
Totodată, durata medie a unui duş nu depăşeşte 10 minute şi numai 12% dintre bucureşteni preferă să facă baie în cada plină cu apă.
Citeste mai multe pe capital.ro.

<
Transparenta face diferenta