Studiu: 8 din 10 bucuresteni au parcat neregulamentar. Unul din doi intarzie la serviciu din cauza lipsei locurilor de parcare!

Un studiu realizat de UBER în București arată că 8 din 10 persoane au parcat cel puțin o dată neregulamentar, petrecând adesea mai mult timp pentru a căuta un loc de parcare decât pentru a ajunge la destinație, iar 4 din 10 persoane recunosc că au fost implicate cel puțin o dată într-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare, scrie Capital.ro.

<

Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulaţia maşinilor în Bucureşti, după aglomeraţie şi urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată este legată de persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv.
De departe, zona cea mai problematică este centrul oraşului, conform a 78,4% dintre respondenţi, urmată în top de zonele rezidenţiale şi de cele de birouri.

Întrebaţi ce fac atunci când ştiu că trebuie să meargă într-o zonă cu puţine locuri de parcare, 52% dintre respondenţi au spus că aleg să meargă cu transportul în comun sau cu serviciile precum taxi sau UBER, care oferă o alternativă la maşina personală. La capitolul soluţii, cei mai multi respondenţi susţin investiţiile în infrastructură (82% dintre respondenţi), urmate de încurajarea alternativelor la maşina personală – transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre respondenţi).
Potrivit informaţiilor publice, în Bucureşti sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare pentru peste 1 milion de maşini. Asta înseamnă un loc de parcare pentru cinci maşini. Conform TomTom Index, Bucureştiul se regăseşte pe locul 5 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume şi este cel mai congestionat oraş din Europa.
Studiul a fost realizat de UBER, la sondaj răspunzând 2770 de persoane care conduc prin Bucureşti.
Sursa: Capital.ro