Lantul privat de sanatate Medsana a anuntat constructia unui nou spital in nordul Bucureştiului, în care va investi 15 milioane de euro. In plus grupul va investi anul acesta încă 2,5 milioane de euro pentru deschiderea a două noi centre în Capitală.

„Anul acesta demarăm o investiţie greendfield pentru un spital. (…) O să investim, o să cumpărăm un teren. O să dureze cam doi ani şi jumătate, dar va fi cel mai modern spital privat din România. Investiţia va fi de 15 milioane de euro şi o să ne axăm foarte mult pe chirurgie robotică, unde suntem foarte specializaţi”, a afirmat directorul general al Medsana, citat de economica.net.

Medsana se află pe piaţa românească de peste 20 de ani în România şi deţine patru clinici, trei în Bucureşti şi una în Ploieşti. Centrul medical Medsana Cotroceni a fost prima clinică deschisă în 1996 de grupul grec în România.
Chaniotis a mai spus că anul acesta compania mai are în plan să mai deschidă un al cincilea centru în Bucureşti pentru care va investi 2 milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro pentru aparatura necesară, care va fi achiziţionată de la General Electric.
Pe lângă cele două investiţii, directorul general al Medsana a mai spus că mai are în plan deschiderea unui al şaselea centru tot în Bucureşti, dar care va fi mai mic şi pentru care se vor investi 500.000 de euro.
Medsana are 115 angajaţi şi încă 250 de medici colaboratori.
În ceea ce priveşte cifra de afaceri Medsana, Chaniotis a mai zis că în 2016 aceasta a ajuns la 4,6 milioane de euro, iar în 2017 se aşteaptă să obţină 5,2 milioane de euro.
Piaţă românească a serviciilor medicale private înregistrează o creştere accelerată de câţiva ani, în condiţiile în care reţele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare.

<
Transparenta face diferenta