Sociologul Marius Pieleanu a prezentat un sondaj vineri seră din care rezultă o prăbușire la capitolul încredere pentru Guvernul condus de Mihai Tudose. Încrederea în Ministrul Educației, Liviu Pop, este de 12%. Vicepremierul Marcel Ciolacu stă prost în sondaje, se bucură doar de 9% încredere.
Marius Pieleanu, citat de dcnews.ro:

<

“Încrederea în Guvernul Tudose a început să scadă. Este barometrul pe care îl fac lunar. Îngrijorarea mea este legată de completa lipsă de notorietate a anumitor membri ai Guvernului. De exemplu, încrederea în ministrul Educației, Liviu Pop, este de 12%. Mircea Dobre, ministrul Turismului, este de 9%. Marius Dunca este cotat la 10% părere favorabilă.

Vicepremierul Marcel Ciolacu se bucură doar de 9% încredere, în condițiile în care este cunoscut de 35% dintre românii cu drept de vot. Este o problemă, o problemă de imagine. Când un ministru este cunoscut doar de 35% dintre români înseamnă că acești români nu au niciun fel de preocupare față de activitatea Guvernului, nu îi interesează.
Cel mai important membru al Guvernului este Teodor Meleșcanu. Apoi, în topul încrederii, este Lia Olguța Vasilescu. Mihai Tudose se bucură de 27% opinie favorabilă. Este certă scăderea în Guvernul României.
Și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, stă bine la capitoul încredere. Restul… nenorocire.
Am mai văzut așa ceva, la Guvernul Boc. Ministrul Tudorel Toader are 30% opinie favorabilă. Teodor Meleșcanu stă cel mai bine în sondaje, iar la baza piramidei, unde este dezastru, se află Liviu Pop, Marius Dobre, Marius Dunca și Marcel Ciolacu. Încrederea în Guvernul Tudose este undeva la 26%”, a zis Marius Pieleanu la Antena 3, în emisiunea Danei Grecu.

Transparenta face diferenta