Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității date din cel mai recent sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea este făcută de CURS din două în două luni, pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți, pe bază de interviuri față în față, la domiciliul acestora.
În privinţa votului politic pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, efectul alegerilor europarlamentare se simte puternic. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Alianţa USR-PLUS ar obţine o victorie zdrobitoare în Capitală. PSD şi PNL ar obţine scoruri ceva mai mari decât la europarlamentare, cu precizarea că la alegerile locale nu vor putea vota în Bucureşti, pe listele suplimentare, persoane cu domiciliul în alte localităţi. Creşteri uşoare faţă de europarlamentare ar avea şi Pro România şi ALDE, în vreme ce PMP înregistrează o scădere, însă în marja de eroare.
La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dumneavostră cu ce partid sau alianţă politică aţi vota?”, bucureştenii răspund în felul următor:
Alianţa USR-PLUS – 38% (faţă de 40,59% la europarlamentare)
PSD – 20% (faţă de 16,68% la europarlamentare)
PNL – 17% (faţă de 15,78% la europarlamentare)
Pro România – 8% (faţă de 6,89% la europarlamentare)
PMP – 7% (faţă de 8,74% la europarlamentare)
ALDE – 6% (faţă de 4,66% la europarlamentare)
Alţii – 4%

<