Un medic de la Spitalul Coltea s-a electrocutat joi in timpul unei interventii chirurgicale, cu unul dintre instrumentele folosite.
Managerul unitatii sanitare, Anca Lupu, spune ca atat medicul, cat si pacientul sunt in stare buna, neavand arsuri, ea precizand ca acelasi doctor s-a mai electrocutat o data, in urma cu cateva luni, scrie news.ro.
Managerul Spitalului Coltea din Capitala spune ca incidentul a avut loc vineri dimineata, in timpul unei operatii, cand s-a produs un scurtcircuit la un electrocauter si ca atat medicul, cat si pacientul sunt in stare buna, nesuferind arsuri, anunta stirileprotv.ro.
Managerul spitalului a precizat ca acest medic s-a mai electrocutat o data, in ultimele luni, si ca dupa acel incident ca cerut firmei care a livrat aparatul verificarea acestuia, dar si instruirea celor care lucreaza cu acest electrocauter.
„Mi s-a spus ca in timpul operatiei a avut loc un scurtcircuit la un fir al electrocuterului pe care il utiliza acest medic, al carui nume nu vreau sa-l fac public. Pacientul nu a patit nimic. Nici medicul. Nimeni nu este in terapie intensiva, in stop cardio-respirator sau alte lucruri pe care le aud. Si medicul si pacientul sunt in stare buna, adica nu au suferit arsuri. Din pacate, acest medic s-a electrocutat si acum vreo doua luni. Nu stiu ce s-a intamplat. Dupa primul incident am cerut firmelor care au adus aceste electrocautere, pentru ca sunt doua firme, sa le verifice. Cele care nu aveau aviz de la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au fost retrase. Cele care sunt acum in functiune au autorizatie de la ANMDD. Si aparatul care l-a electocutat pe medic are aviz”, a adaugat managerul Spitalului Coltea, Anca Lupu.
Ea a precizat ca a cerut firmei care a livrat acest aparat o reverificare a acestuia.

„Nu stim ce sa mai zicem, acest aparat este utilizat de 30 de chirugi si nu am avut astfel de situatii decat cu acest medic. Vom verifica ce se intampla”, a mai spus prof. dr. Anca Lupu.

Transparenta face diferenta