Angajații Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti au respins solicitarea unei femei care ceruse eliberarea unui pașaport pentru fiica sa minoră pe motiv că tatăl decedat al fetiței nu s-a prezentat și el la sediul Serviciului, potrivit unui document oficial citat de ziarul Adevărul.

<

”În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în documentul oficial, semnat de comisarul de poliţie Porojan Petre Claudiu.

Răspunsul integral transmis de Serviciul pașapoarte:

  • „Vă aducem la cunoştinţă faptul că cererea de eliberare a paşaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) şi c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare: cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii: b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoţesc cerere; c) sunt însoţite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice.
  • În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”.

Citește articolul integral pe adevarul.ro

Transparenta face diferenta