Administrația PSD a primarului Daniel Florea pare să vrea să câștige un concurs de rele practici cu înaintașul Vanghelie. După cum relatam ultima dată, deja locuitorii par să regrete pe artizanul Vanghelioanelor și al blocurilor zugrăvite în roz, scrie portalul tramvaiul32.ro.
Și asta pentru că Daniel Florea a reușit, la aproape doi ani de mandat ca primar al Sectorului 5, NIMIC. Ați înțeles bine: în continuare nu există contract de salubritate, numărul blocurilor anvelopate este zero, numărul locurilor de joacă pentru copii este tot zero, al noilor spații verzi tot zero.
Se lucrează, însă, de zor, la 5 patinoare, unele dintre ele amplasate pe maidane (Humulești și Pecineaga) sau în arii protejate (Romniceanu).
Într-un astfel de context, alegătorii se pot întreba ce face, totuși, edilul. Iar răspunsul celor din Primăria Sectorului 5, sătui de crizele de isterie si de infinitele modificări de organigramă, nu întârzie să apară:
Florea oferă “pâine” profesioniștilor din societățile subordonate – Economat si AES – ambele cu grave probleme financiare. De fapt, momentan se pare că doar încearcă, întrucât votul asupra noilor conduceri nu s-a dat încă, urmare a intervenției opoziției liberale, care a denunțat chestiuni de legalitate în ultima ședință a Consiliului Local. Astfel, personaje precum cel din fotografia afișată la profilul public de fb, nu își vor putea demonstra, deocamdată, competența.
Florea oferă și mult “circ”. Spectacole exorbitante, organizate de firme “bine conectate” și abonate la colaborările cu Centrul Cultural “Ștefan Iordache”. Instituția aflată în subordinea primăriei s-a remarcat prin cheltuieli de peste 10 milioane doar în 2017, majoritatea pe chermeze inutile, în condițiile ín care Sectorul 5 este cel mai văduvit de școli și grădinițe, de pildă, având cea mai redusă suprafață de spațiu verde din Capitală și cele mai puține locuri de parcare amenajate.
Iar destrăbălarea în cheltuirea banului public pare a continua și sub conducerea președintelui Asociației Importatorilor și Distribuitorilor de Trabucuri, Rareș Hopinca. E drept ca răposatul Ștefan Iordache era fumător, dar oare e suficient pentru ca domul Hopinca să ocupe o asemenea funcție? Asta doar edilul Florea ne poate spune, că doar domnia sa l-o fi adus de la Constanța sau Eforie, la fel ca și pe majoritatea noilor directori din Primăria Sectorului 5. Peste 20 de directori și directori generali gestioneaza treburile administrației Florea, iar asta probabil că se vede.
Se vede mai cu seamă în nemulțumirea salariaților, care odată cu trecerea contribuțiilor în sarcina proprie, își văd veniturile diminuate, urmare a exploziei de noi angajări făcute de edil. Bani ar fi fost suficienți, însă infuzia de ‘profesioniști’ angați pe pile va duce la o scădere a salariilor.
Dar în sfârșit! Sperăm că timpul va dezminți porecla de primarul ZERO, pe care locuitorii și angajații primăriei de Sector i-au atribuit-o fostului deputat.

<
Transparenta face diferenta