Connect with us

Stiri Bucuresti actualitate

Si-a bagat PSD nasul? Numele avocatei lui Dragnea apare in scandalul licitatiei pentru corvete!

Publicat

on

Înainte de suspendarea licitației pentru corvete, reprezentantul Fincantieri (companie participantă la licitație) în România prelua o firmă de la fiul Flaviei Teodosiu, avocată a lui Liviu Dragnea.

Pe 6 decembrie 2018, Newsweek România scria că „instalat în fruntea Ministerului Apărării pentru a-i face pe plac lui Liviu Dragnea, ministrul Gabriel Leș este într-o situație fără ieșire: respectă dorința șefului PSD și condamnă statul la plata unor daune sau respectă legea și-l supără pe Dragnea.”
Era vorba, în acel moment, de scoaterea din cursă a companiei franceze Naval Group, care avea oferta financiară cea mai bună, și de favorizarea companiei olandeze Damen, susținută informal de Liviu Dragnea.
La jumătatea lunii ianuarie, însă, strategia oamenilor șefului PSD se schimbase.
Newsweek România arăta, pe 13 ianuarie a.c., că „interesul actual al șefului PSD nu mai este, ca până foarte recent, ca olandezii de la Damen să câștige potul de 1,6 miliarde de euro pentru construcția corvetelor. Motivul este unul obiectiv: olandezii sunt sub investigație chiar în propria țară pentru acuzații de mituire a unor oficiali din mai multe state pentru a le înlesni câștigarea unor contracte.
Așa că Liviu Dragnea s-a reorientat și, conform surselor noastre din MApN, noua favorită a șefului PSD ar fi compania italiană Fincantieri.
Legătura lui Dragnea cu italienii a fost unsă de către Flavia Teodosiu, avocata șefului PSD. Că Teodosiu îl reprezintă pe liderul PSD în instanță nu mai este nici un secret, aceasta fiind prezentă inclusiv la Antena 3, în această calitate, pentru a comenta recentele extrageri de judecători care să facă parte din completele de la Înalta Curte de Casație și Justiție.”
Newsweek România mai scria, în același articol publicat acum o sută de zile, că „aceasta (Flavia Teodosiu – n.r.) este în relații foarte apropiate, mai mult decât amicale, cu Cristian Lulache (fost soț al Danielei Lulache, ex-șefă a Nuclearelectrica). La rândul lui, Cristian Lulache nu este doar bine conectat la mediul militar (fiu al generalului Ion Lulache, fost șef al Direcției mobilizare din MApN, fost asociat cu generalii Atanasie Stănculescu și Marius Opran), dar este și reprezentantul Fincantieri în România.”

Înainte de Crăciun, intră în scenă italianul Barsanti

Un al treilea personaj, racordat atât la Flavia Teodosiu, cât și la Cristian Lulache, confirmă legăturile deja dezvăluite. Iar intrarea în scenă a acestui al treilea personaj într-un moment cheie este foarte relevantă.
Personajul se numește Riccardo Barsanti, este cetățean italian, deține părți sociale ale mai multor firme înregistrate în România și, în principal, se ocupă de vânzarea armelor produse de compania italiană Beretta în România. Barsanti, însă, reprezintă și altă companie italiană: Fincantieri (după cum reiese nu doar din informațiile oferite de sursele Newsweek România, dar și din dialogul purtat de Barsanti cu reporterul Newsweek România).
Ziua semnficativă în ce privește relația italianului cu familia Teodosiu este 19 decembrie 2018, adică exact în perioada în care la Ministerul Apărării se căuta de zor o soluție de suspendare/anulare a procedurii de selecție a constructorului de corvete.
În acea zi de 19 decembrie 2018, cu câteva zile înainte de Crăciun, Barsanti devine proprietar de părți sociale în firma Berkeley Square Construction SRL. Aceasta fusese înființată în noiembrie 2017 de către Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu, fiul avocatei Flavia Teodosiu, și avea obiectul de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
Pe 19 decembrie, Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu „decide aprobarea majorării de capital social prin cooptare de nou asociat”. Astfel, intră în firmă Riccardo Barsanti (cu 16,34% din părțile sociale) și Liliana Mărăcine (cu 16,33% din părțile sociale).
Tot pe 19 decembrie 2018, este revocat din funcție administratorul Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu și înlocuit cu Riccardo Barsanti.
În aceeași zi, printr-o a doua hotărâre a Berkeley Square Construction SRL, Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu își cesionează toate părțile sociale lui Riccardo Barsanti, care devine proprietarul a 83,67% din firma înființată de către fiul avocatei Flavia Teodosiu.

Advertisement

Barsanti: „Credeți că Fincantieri, listată la bursă, poate plăti comisioane?

Și tot pe 19 decembrie 2018, o zi plină pentru familia Teodosiu, mai are loc o schimbare într-o firmă. De data aceasta, este vorba despre Edart. Film SRL din București, deținută integral de avocata Flavia Teodosiu, care decide revocarea din funcția de administrator a fiului său și înlocuirea acestuia cu o doamnă numită Constanța Lulache, născută în 1940 în comuna Peretu din Teleorman.
Cristian Lulache, partener al Flaviei Teodosiu, este născut în 1967 în Alexandria, Teleorman. Cu alte cuvinte, probabilitatea ca originara din Teleorman Constanța Lulache să fie chiar mama lui Cristian.
Contactat de către Newsweek România, Riccardo Barsanti a declarat următoarele: „Nu am fost asociat cu domnul Teodosiu. Știu că este fiul doamnei avocat, dar ce legătură are asta cu licitația? Am preluat o firmă. Poate am fost asociat o singură zi.
Domnul Lulache nu este reprezentantul Fincantieri în România. Nu are nici o legătură. S-a emis chiar un comunicat de presă. Nu știm nimic de șase luni de zile despre licitație. Legătura mea cu domnul Lulache este mult mai veche. Nu are nici o treabă cu licitația. Dumneavoastră credeți că firma Fincantieri, care este listată la bursă, poate plăti comisioane? Fiind listată la bursă, trebuie să justifice fiecare ban. Noi niciodată nu am discutat cu vreun actor politic despre această licitație.”
Așadar, Barsanti și-a asumat rolul de reprezentare a Fincantieri în discuția cu reporterul Newsweek România, după cum se vede în special în următoarele declarații, în care italianul se identifică cu constructorul de nave: „Domnul Lulache nu este reprezentantul Fincantieri în România.
Nu are nici o legătură. S-a emis chiar un comunicat de presă. Nu știm nimic de șase luni de zile despre licitație. Legătura mea cu domnul Lulache este mult mai veche. Nu are nici o treabă cu licitația. Dumneavoastră credeți că firma Fincantieri, care este listată la bursă, poate plăti comisioane? Fiind listată la bursă, trebuie să justifice fiecare ban. Noi niciodată nu am discutat cu vreun actor politic despre această licitație.”
Riccardo Barsanti nu a explicat nici de ce a cumpărat o firmă de „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale” (când firmele de care se ocupă au legături cu armele) și nici, mai ales, cum a ajuns să cumpere o astfel de firmă exact de la fiul Flaviei Teodosiu.
Newsweek România a încercat să-l contacteze și pe Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu, dar fără succes.

Stiri Bucuresti actualitate

Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial, a câștigat prima etapă Grand Chess Tour

Publicat

on

Prima etapă a Grand Chess Tour (GCT) s-a încheiat cu o serie spectaculoasă de zece victorii consecutive ale numărului 1 mondial, Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial. După un parcurs foarte bun al Marelui Maestru chinez Wei Yi, care părea că va câștiga etapa de la Varșovia, Carlsen a revenit surprinzător și s-a impus cu 26 de puncte, urmat de Wei Yi cu 25,5 puncte și de polonezul Jan-Krzysztof Duda cu 19,5 puncte. Victoria i-a adus în cont 40.000 de dolari, fondul total de premiere al etapei de la Varșovia fiind de 175.000 de dolari. În total, Grand Chess Tour are premii de 1,5 milioane de dolari și include cinci etape desfășurate în trei țări europene și în SUA.

„Felicitări lui Magnus Carlsen pentru victoria sa la Superbet Rapid & Blitz Poland și mulțumiri către toți jucătorii pentru partidele incredibile reușite. Așteptăm cu nerăbdare începerea Superbet Chess Classic în București la finalul lunii iunie. Pentru fundația noastră, investiția în șah înseamnă investiție în oameni. Evenimente precum Grand Chess Tour inspiră oameni din toate categoriile sociale să înceapă să joace șah, iar acest lucru este cu adevărat remarcabil”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet, sponsor și organizator a trei dintre cele cinci etape ale circuitului fondat de Garry Kasparov.

Advertisement

„Știam că dacă am o zi bună, am o șansă. M-am simțit mai calm astăzi și știam că am reușit asta înainte. A fost o performanță incredibilă a lui Wei Yi și am fost norocos să câștig din nou astăzi. Sunt recunoscător tuturor celor care mă susțin de aproape și de departe”, a spus Carlsen.

Grand Chess Tour este un circuit internațional, care se desfășoară anual pe parcursul a cinci etape. Primele trei au loc în Europa – București, Varșovia și Zagreb și sunt susținute și organizate de Fundația Superbet. Ultimele două etape se joacă în SUA, la Saint Louis. Anul acesta, etapa a doua va avea loc la București între 24 iunie și 6 iulie și va fi de șah clasic.

Premiile întregului circuit au crescut în 2024 la 1,5 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapele de șah clasic și 175.000 de dolari pentru cele de șah rapid & blitz. Ediția de anul acesta va avea un fond de premii bonus mărit de la 175.000 de dolari, cât a fost anul trecut, la 275.000 de dolari.

Advertisement
Continue Reading

Stiri Bucuresti actualitate

Atentie la cine va suna pe WhatsApp: Un român s-a trezit fără niciun ban și cu un credit la bancă de 37.800 lei

Publicat

on

Un bărbat din Suceava s-a trezit dator la bancă cu 37.800 lei și a pierdut 3.750 lei după ce a sunat la un număr de telefon de pe Facebook, la un anunț care promitea câștiguri fabuloase în schimbul unor investiții în acțiuni Romgaz.

Un bărbat din Suceava a sesizat poliția că a fost păcălit cu o sumă mare de bani după ce a răspuns unui anunț fals de pe Facebook, care promitea câștiguri mari prin cumpărarea de acțiuni la Romgaz, scrie Obiectiv de Suceava.

Păgubitul a pierdut 3.750 lei și s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 lei, doar pentru că a sunat la acel număr de pe Facebook și a crezut ce-i spun escrocii.

Advertisement

Bărbatul a povestit polițiștilor că, în luna septembrie 2023, a văzut pe Facebook un anunț prin care se oferea oportunitatea investirii în societatea respectivă. Bărbatul a apelat numărul de telefon din anunț, ocazie cu care a discutat cu o persoană ce s-a recomandat a fi din cadrul Romgaz.

În timpul discuției telefonice, persoana vătămată a acceptat să învestească suma de 1.250 lei, motiv pentru care i-a comunicat acelei persoane, telefonic, datele înscrise pe cardul bancar precum și cele de pe cartea de identitate.

În continuare, după ce i-a fost retrasă suma de 1.250 din contul bancar, persoana vătămată a fost contactată telefonic, de către o altă persoană, ce s-a recomandat a fi din partea aceleiași societății energetice, aceasta solicitându-i bărbatului depunerea a încă 2.500 lei la un ATM de monede virtuale, pentru a putea retrage câștigul inițial. Bărbatul din Vadu Moldovei s-a deplasat în municipiul Suceava și a depus la ATM suma de 2.500 lei.

Advertisement

Pe 11 decembrie, la solicitarea telefonică a unei alte persoane ce s-a recomandat reprezentant al Romgaz, bărbatul și-a deschis cont bancar separat, în cursul aceleiași zile fiind contactat telefonic de aceeași persoană ce i-a solicitat deschiderea contului și permițând accesul acesteia la telefon, prin aplicația informatică Any Desk, care permite control de la distanță, potrivit Monitorul de Suceava.

Pe 14 decembrie 2023, cu ocazia deplasării la sucursala bancară unde și-a deschis contul, omul din Vadu Moldovei a aflat faptul că pe 11 decembrie 2023 a solicitat un credit în valoare de 37.800 lei.

Conform extrasului de cont, în contul persoanei vătămate a fost virată la data de 11.12.2023 suma de 37.800 lei, la aceeași dată fiind și transferată aceeași sumă către alt cont.

Advertisement

Păgubitul a povestit că persoana care l-a contactat și s-a recomandat a fi reprezentant al Romgaz i-a solicitat să efectueaze mai multe acțiuni, respectiv fotografierea cărții de identitate și o fotografie de tip selfie, în timp ce aceasta prin intermediul aplicației informatice efectua diferite acțiuni în telefonul persoanei vătămate.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Cum se pune în practică o fraudă cu investiții?

Polițiștii suceveni au explicat că prin intermediul unor reclame și anunțuri promovate pe rețelele de socializare referitoare la servicii de investiții financiare, în care se folosește imaginea unor companii cunoscute listate la bursă sau false mărturii ale unor celebrități pentru a-i atrage pe oameni să investească în escrocheriile lor.

Advertisement

Se promit câștiguri imediate foarte mari prin ”cumpărarea de acțiuni” care vor ”genera dividende” de zeci de mii de lei ”direct pe cardul” utilizatorilor. În astfel de cazuri, atacatorii se folosesc de link-uri malițioase cu ajutorul cărora încearcă să obțină date personale și financiare de la utilizatori.

Victimele furnizează date de contact pe formularele puse la dispoziție în acele reclame. Ulterior sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care, după discuții repetate, reușesc, de obicei, să convingă victimele să se înscrie pe diferite platforme de investiții online.

Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, este mai mult decât posibil să fie o fraudă.

Advertisement

”Insistăm tocmai pentru a preveni victimizarea persoanelor și în acest sens reamintim că educația financiară este primordială pentru protecție în cazul investițiilor financiare”, spun polițiștii suceveni.

Sursa: StirilePROTV


 

Advertisement
Continue Reading

Stiri Bucuresti actualitate

Spaga de 9.000 de euro in Politia Capitalei pentru cateva favoruri

Publicat

on

Un polițist de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv București a fost reținut de procurori, fiind acuzat că ar fi primit mită peste 9.000 de euro de la un bărbat arestat preventiv, în schimbul mai multor favoruri. Banii ar fi fost primiți în tranșe de la deținut sau iubita acestuia, pe o perioadă de un an și jumătate.

Conform Parchetului Tribunalului București, polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

Procurorii spun că în perioada mai 2022 – decembrie 2023 bărbatul, în calitate de agent de poliție la Poliția Capitalei – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, a cerut și primit, în mai multe rânduri, de la un bărbat arestat preventiv sume de bani cuprinse între 500 și 3.600 de euro. În total, el a cerut suma de 9.600 de euro, din care a primit 9.200 de euro, banii fiind dați direct de către bărbatul aflat în arest, care este și denunțătorul, sau prin intermediul prietenei acestuia.

Polițistul a fost prins în flagrant joi, în timp ce primea 300 de euro de la deținutul respectiv.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor polițistul i-a permis celui aflat în arest să primească pachete care să depășească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru muncaa din arest̆, i-a permis să părăsească centrul fără documentația necesară în acest sens, i-a cumpărat produse alimentare și băuturi alcoolice sau a facilitat mutarea unor deținuți în alte celule.

Polițistul ar fi primit în continuare mită de la bărbatul respectiv și după plasarea acestuia în arest la domiciliu, în octombrie-noiembrie 2023, ca „recompensă pentru avantajele acordate”.

Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro