În București s-a rezolvat tot ce era de rezolvat și au mai și rămas bani, bani pe care Gabriela Firea a decis să-i dea pe niște evenimente fastuoase pentru a onora Centenarul Marii Uniri în toată țara. Ai citit bine, Primăria Capitalei dă bani din buzunarele bucureștenilor pentru niște spectacole patriotice ce se vor desfășura în toată țara.

<

Când ziceam că s-au rezolvat toate problemele Bucureștiului, glumeam, evident. Capitala României e tot un dezastru, dar pentru Gabriela Firea e mai important să-și facă campanie electorală (pentru că se tot zvonește că ea va fi candidatul PSD la prezidențialele din 2019) din banii bucureștenilor prin finanțarea unui turneu național al evenimentului „Toţi K1 pentru România” – „o lecţie de istorie şi cultură” care urmărește „datoria sfântă și obligatorie de păstrare și cultivare a dragostei de țară”. De fapt, un eveniment de un kitsch oribil…


Legea nu-i permite să facă acest lucru, să cheltuie peste 125.000 de euro din bugetul Bucureștiului pentru acest turneu național, care ar trece prin 15 orașe ale României, dar ce e legea pentru „duamna” Firea.

Cei de la recorder.ro au realizat un material mai amplu în legătură cu acest subiect, dar întreaga afacere a fost semnalizată și de consilierul PNL în CGMB. Acesta a scris pe contul de Facebook că o va face pe Firea să aducă banii de acasă pentru acest eveniment național:

„Doamnă Primar, (sunteți primar, da?) nu sunteți nici premier (Doamne ferește!) și nici ministru al Culturii ca să finanțați astfel de activități în țară!Săptămâna viitoare voi sesiza Curtea de Conturi. Veți da banii înapoi, vă promit asta, chiar de va fi să-i aduceți de acasă, din Voluntari!”.


Sursa: Noizz.ro
Transparenta face diferenta