Seful Garzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anuntat luni seara ca, in aceasta zi, bucurestenii au avut parte de „cel mai curat aer inregistrat pe toata suprafata Bucurestiului in ultimii ani”. Traficul a fost redus in Capitala avand in vedere ca numerosi locuitori au plecat sa isi petreaca vacanta de Paste.

<

„E prima oara de cand urmaresc senzorii cand vad un aer atat de curat masuurat pe Aerlive.ro. Si nu a plouat, bate usor vantul, iar traficul e redus! Probabil e cel mai curat aer inregistrat pe toata suprafata Bucurestiului in ultimii ani. Probabil!

Multumesc comunitatii din Sintesti pentru ca a inteles cat de mult rau pot produce incendierile de cabluri si deseuri si pentru ca, dupa numai o luna, a reusit ceea ce n-a reusit nicio comunitate roma din Romania. S-a ridicat peste clasa politica din ultimii 30 de ani si a gestionat situatia prin propriile forte! Eu am pariat ca oamenii pot intelege si noi toti am castigat!

Le multumesc colegilor de la Garda de Mediu care au fost si azi in teren pentru prevenirea incendierilor, Jandarmeriei Romane si Politiei Romane pentru ca si-au petrecut atat de multe zile langa noi.

Poate acesta sa fie reperul la care sa ne raportam pentru anii viitori?”, a scris Berceanu pe Facebook

Octavian Berceanu, inginer silvic, a fost activist de mediu si consilier general din partea USR in vechiul Consiliu General. El este cunoscut pentru campaniile desfasurate pe pagina de Facebook impotriva depozitelor ilegale de deseuri.