Acasă Bucuresti Sectorul 1 e cel mai murdar! 370 de gropi de gunoi descoperite...

Sectorul 1 e cel mai murdar! 370 de gropi de gunoi descoperite pe strazile din Bucuresti

Transparenta face diferenta

Inspectorii Direcţiei Control din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au avut o acţiune privind modul în care se desfăşoară salubrizarea Capitalei. Au fost găsite 370 de zone transformate în adevărate depozite de gunoi, informează instituţia.

<

Toţi operatorii de salubritate autorizaţi pe raza Municipiul Bucureşti au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de câte 5.000 lei şi li s-a pus în vedere să ridice urgent gunoaiele menajere aruncate pe domeniu public.

„Temperaturile ridicate din aceste zile, nepăsarea unor cetăţeni, dar şi activitatea deficientă a operatorilor de salubritate pot crea riscuri grave pentru Bucureşti. Este concluzia unei ample acţiuni declanşate de inspectorii Direcţiei Control din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti care, ieri, doar în câteva ore, au descoperit sute de locaţii în care diferite persoane îşi aruncaseră gunoiul menajer”, transmite instituţia într-un comunicat de presă.

Acţiunea de control a vizat 297 de străzi din Bucureşti.
„În peste 370 de locaţii oamenii îşi aruncaseră pe stradă resturile de mâncare sau alte deşeuri menajere, mormanele de gunoi nefiind colectate de operatorii de salubritate. În multe locuri, alimentele din sacii menajeri intraseră în putrefacţie din cauza caniculei, iar în altele serveau ca hrană pentru şobolani”, spun inspectorii.

„În sectorul 1 au fost verificate 58 străzi, fiind descoperite 78 de locaţii unde fusese aruncat gunoiul menajer. În sectorul 2, 53 străzi au fost controlate, fiind depistate 88 zone cu deşeuri menajere depozitate ilegal. Rezultatul acţiunii în sectorul 3: 47 de străzi verificate, 54 de locaţii depistate. În sectorul 4 au fost verificate 43 de străzi, fiind constatat faptul că în 31 de locuri strada se transformase în rampă de gunoi. Sectorul 5: au fost verificate 61 de străzi, s-au găsit 66 de spaţii cu grămezi de saci menajeri aruncaţi. Iar în sectorul 6, inspectorii Direcţiei Control au monitorizat 35 de străzi, în 59 de locaţii depistându-se grămezi de reziduri menajere lăsate pe domeniu public”, explică Poliţia Locală.