Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, la Bucuresti: O sprijinim şi încurajăm pe Laura Codruta Kovesi, un candidat foarte bun!

0
389

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a declarat vineri că lista de candidaţi ai PNL la europarlamentare reprezintă „un amestec bun de oameni profesionişti”, adăugând că este un lucru foarte bun că pe locul 1 pe listă este „un specialist în comunicare”.
„M-am bucurat când am văzut lista PNL – un amestec bun de oameni profesionişti, care au lucrat cu mine în Parlamentul European. Am văzut numele lui Siegfried Mureşan, al lui Daniel Buda, al lui Cristian Buşoi, sunt membri interesanţi ai Parlamentului European, sunt oameni care au lucrat foarte bine cu mine în Parlamentul European în aceşti cinci ani, împreună cu alţii care sunt foarte bine văzuţi aici în România. Găsesc ca un lucru foarte bun că locul 1 pe listă este un om specializat în comunicare. Candidatul numărul 1, Rareş Bogdan, care va fi prezent mâine (sâmbătă – n.r.) alături de noi, arată legătura pe care vrea să o facă PNL între Bruxelles şi România – comunicarea. Nu este important doar să o faci, este important şi să o spui. Este nevoie de oameni specializaţi în comunicare. (…) Cred că este o alegere foarte bună. Întreaga echipă a PPE va fi mâine la Bucureşti, împreună cu candidatul nostru pentru preşedinţia CE, Manfred Weber”, a precizat Antonio Lopez, vineri, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban.
El a reafirmat că pentru Partidul Popular European „România este prima” şi de aceea organizează, sâmbătă, cel mai mare eveniment din campania PPE pentru alegerile europarlamentare la Bucureşti.
„Şi ne menţinem promisiunea – aceasta trebuie să fie o campanie conectată cu candidaţii locali şi regionali. Vrem să aducem Bruxellesul mai aproape de realităţile de la nivel local. De aceea, sute de politicieni din toată Europa se vor reuni în România pentru a vorbi despre lucruri cu adevărat interesante pentru oameni”, a spus Antonio Lopez.
Ludovic Orban a punctat, la rândul său, importanţa reuniunii de la Bucureşti a Popularilor Europeni.
„Evenimentul de mâine (sâmbătă – n.r.) este cel mai important eveniment găzduit de PNL – reuniunea PPE şi a liderilor locali şi regionali ai PPE, eveniment la care vor participa peste 150 de primari, preşedinţi de regiuni din ţări ale UE. De asemenea, vor participa peste 3.000 de aleşi locali ai PNL. Ne bucurăm de prezenţa secretarului general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, şi, de asemenea, de prezenţa preşedintelui României şi de prezenţa viitorului preşedinte al Comisiei Europene, candidatul PPE, Manfred Weber”, a spus liderul liberalilor.
Orban a precizat că în cadrul întrevederii avute cu Antonio Lopez s-a discutat despre colaborarea dintre PNL şi PPE pe perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv „coordonarea mesajelor, pregătirea răspunsurilor cele mai potrivite la provocările şi aşteptările cetăţenilor din ţările UE”.
Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a cerut vineri Guvernului de la Bucureşti să sprijine „societatea civilă, profesioniştii”, respectiv candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European, el subliniind că ţara trebuie să fie pe primul loc şi ideologia pe locul doi.
„Atunci când PPE va deveni, aşa cum spun toate sondajele, primul partid din Parlamentul European, trebuie să vedem cum folosim această influenţă de către membrii PNL în PPE în cel mai bun interes al ţării. Avem un exemplu bun pentru colaborarea noastră – este vorba despre susţinerea doamnei Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. Este foarte important şi PPE, prin intermediul membrilor săi PNL, a fost conştient că sprijinim şi încurajăm un candidat foarte bun. Se pare că guvernul socialist din România nu gândeşte acelaşi lucru şi sunt în stare să meargă împotriva candidatului naţional. Nu am văzut asta niciodată în Spania, noi nu atacăm candidaţii pentru că sunt socialişti, populari şi aşa mai departe, îi sprijinim pentru că sunt candidaţi naţionali. (…) Când vor pune socialiştii ţara pe primul loc şi ideologia pe locul doi? Îi întreb. Toţi trebuie să facem acelaşi lucru. UE trece acum printr-un moment foarte dificil şi cetăţenii se aşteaptă de la noi să punem ţara pe primul loc şi ideologia pe locul doi şi este foarte important să apărăm imaginea României la Bruxelles. De aceea, PPE are un angajament să ajute Preşedinţia română a Consiliului UE atâta vreme cât nu este folosită pentru campanie de către guvern, ci ca o adevărată reprezentare a tuturor cetăţenilor români. Cer din nou Guvernului să sprijine societatea civilă, profesioniştii. Preşedinţia română a Consiliului UE este, totuşi, şi o preşedinţie pentru români”, a declarat Antonio Lopez, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PNL, Ludovic Orban.
Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a afirmat, la rândul său, că în discuţiile avute cu secretarul general al Popularilor Europeni i-a cerut acestuia ca PPE să continue să sprijine candidatura Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum au făcut în comisiile CONT şi LIBE din Parlamentul European.
„Evident, am abordat subiecte importante pentru România, cum este evoluţia MCV, şi am prezentat obiectivul nostru ca MCV să înceteze prin punerea în practică a recomandărilor Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia. De asemenea, am abordat procedura de alegere a procurorului-şef european şi, mai ales, derularea ulterioară a acestei proceduri. I-am mulţumit încă o dată domnului secretar general pentru suportul extrem de important pe care l-a oferit conducerea PPE şi grupul parlamentar al PPE pentru susţinerea candidatului român şi, de asemenea, am solicitat ca acest sprijin să se menţină, astfel încât deciziile luate la nivelul PE, în comisia LIBE şi în comisia CONT, de asemenea evaluarea independentă a candidaţilor care au plasat candidatul român pe primul loc, să fie susţinute extrem de serios, astfel încât să avem garanţia că Laura Codruţa Kovesi va ajunge procuror-şef al Parchetului European”, a precizat Orban.

<