Se intrec in oferte pentru copii: Primarul Tudorache anunta excursii gratuite pentru copiii din Sectorul 1

0
360

Edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar, 2019-2020, la Colegiul Național „Ioan Neculce”, unde învață peste 1200 de elevi ai claselor 5-12. Primarul din Banu Manta a mai fost si alături de elevii de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” și de cei de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, la debutul acestui an școlar.
Daniel Tudorache a declarat pentru București FM că anul școlar începe în condiții foarte bune, în Sectorul 1. Toate unitățile de învățământ au finalizat lucrările de reparații și igienizarea. Nu mai sunt școli fără autorizație de securitate la incendiu, a subliniat edilul.
Mai sunt, încă, unități de învățământ în care elevii învață în trei schimburi dar Autoritatea Locală depune toate eforturile pentru ca, în cursul acestui an școlar, să găsească soluțiile pentru a putea organiza cursurile doar în două schimburi, a mai spus Tudorache.
Primarul din Banu Manta a dat asigurări că programele inițiate în ultimii trei ani, cel de after-scholl gratuit, masa caldă gratuită, cursurile opționale din învățământul preșcolar finanțate de la bugetul local, vor continua și în acest an școlar.
În plus, elevii din Sectorul 1 vor putea beneficia de excursii gratuite în week-end, a anunțat Tudorache!
Secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale, Florian Lixandru a declarat pentru București FM că, la nivelul Municipiului București, anul școlar debutează în condiții foarte bune.
Există două unități de învățământ preșcolar care nu și-au deschis, încă, porțile. Copiii au fost, însă, redistribuiți, cu acordul părinților, către alte unități de învățământ, pentru circa o săptămână. În acest timp, autoritățile locale vor finaliza lucrările la grădinițele respective, iar copiii vor putea fi primiți în condiții bune, a explicat oficialul.
Mai există, încă, în București, unități de învățământ fără autorizație de securitate le incendiu, dar, în toate aceste școli, se desfășoară lucrări pentru aducerea lor la parametrii necesari pentru a obține această autorizație.
Totodată, la nivel național mai există 4000 de spații de învățământ care nu au autorizație sanitară, a recunoscut Lisandru. Însă ele sunt cuprinse în programe de investiții, a precizat secretarul de stat.

<