Scrisoare deschisa a candidatului independent George Manciu, adresata premierului Ciolos: Ne este teama de spectrul imixtiunilor nelegitime asupra alegerilor!

Independentul George Manciu, candidat la Camera Deputaţilor in Bucureşti, trimite o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos prin care isi exprima temerea privind corectitudinea organizarii alegerilor parlamentare din luna decembrie.
George Manciu spune ca indoielile ii sunt indreptatite, date fiind neregulile recent descoperite la Autoritatea Electorala Permanenta.
Redam mai jos scrisoarea candidatului independent George Manciu:
”În atenţia domnului Prim-Ministru Dacian Julien Cioloş
Domnule Prim-Ministru,
Vă scriu pentru a vă comunica public îngrijorarea mea faţă de desfăşurarea procesului electoral din România. În ultimele zile, spaţiul public a fost invadat de informaţia conform căreia Ana Maria Pătru, fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, ar fi primit foloase necuvenite pentru achiziţionarea programelor de calculator pentru comisiile electorale in anul 2009. Consider că această informaţie ridică suspiciuni fondate atât asupra acurateţii instrumentelor folosite pentru a gestiona scrutinul electoral din 11 decembrie 2016, cât si posibila intentie de imixtiune in procesul electoral. Nu ne putem permite ca într-un stat membru al Uniunii Europene, care-şi fundamentează existenţa pe principiul participării libere a cetăţenilor la alegeri, să ne îndoim de acurateţea si corectitudinea procesului electoral. Mai mult decat atat, ne este teama de spectrul imixtiunilor nelegitime asupra alegerilor.
Pentru partidele mari, eventualele erori de programare produc un prejudiciu posibil mult mai mic decât pentru candidaţii independenţi, aşa cum sunt şi eu, care au nevoie de cuantificarea corectă a fiecărui vot pentru a pune în act, din Parlament, voinţa suverană a cetăţenilor. Partidele de sistem, precum PNL, PSD sau USR, au o reprezentare naţională şi pot încasa şocul unor inadvertenţe de programare mult mai uşor decât un candidat care nu se bucură de o infrastructură politică dezvoltată la nivelul întregii ţări.
Domnule Dacian Julien Cioloş, din aceste motive vă solicit public:
1. să realizaţi toate demersurile necesare pentru a vă asigura că votul românilor din 11 decembrie 2016 va fi respectat întocmai şi că numărătoarea electronică a voturilor şi repartizarea mandatelor în cazul tuturor candidaţilor, independenţi sau propuşi de partidele politice deopotrivă, să se realizeze în condiţii corecte;
2. să demaraţi, în cel mai scurt timp, procedurile de auditare externă a soft-ului electoral folosit în timpul alegerilor din 11 decembrie 2016, pentru ca orice suspiciuni privitoare la acurateţea acestui program să fie înlăturate;
3. să transparentizaţi total procesul de numărare şi de atribuire a mandatelor prin publicarea, în timp real, pe o platformă online, a tuturor proceselor de umărare a voturilor şi de atribuire a mandatelor.
Vă transmit aceste solicitări pentru că în timpul mandatului dumneavoastră de Prim-Ministru aţi utilizat resurse online pentru a transparentiza activitatea instituţiilor din subordinea domneavoastră. Este timpul ca această transparenţă să se aplice şi în cazul procesului electoral. Decizia luată de autorităţi prin care prezenţa la urne a putut fi urmărită în timp real în timpul alegerilor locale din acest an demonstrează că o transparentizare totală a procesului electoral este posibilă tehnic.
Cu deosebită consideraţie,
George Manciu (candidat independent la Camera Deputaţilor, Cirscumscripţia 42, Bucureşti)”.

<