Scapam de ploi: Bucurestiul iese in afara Codului Portocaliu!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de cod galben și portocaliu de ploi pentru mai multe județe din țară. Capitala scapă de atenționarea de cod portocaliu, iar ploile vor fi diminuate cantitativ. 
Atenţionarea cod galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare intră în vigoare în 8 octombrie, ora 09:30 şi va fi valabilă până la ora 18.00. Județele Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța sunt vizate de cod portocaliu de ploi și intensificări ale vântului.
În județele Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Buzău, Ilfov și Călărași, meteorologii au emis cod galben de ploi.
În intervalul menţionat, în estul Munteniei şi centrul Moldovei vântul va avea intensificãri temporare cu viteze de pânã la 50…60 km/h şi va continua sã plouã, cumulându-se local cantitãţi de apã de 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp.
În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60…70 km/h, va mai ninge, iar zãpada va fi spulberatã şi viscolitã.
Ploi temporare se vor mai semnala în intervalul menţionat şi în restul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, dar vor fi în diminuare cantitativ, doar izolat cumulând 10 l/mp, iar vântul va sufla cu 40 – 50 km/h.