Acasă Imobiliare Scandal urias: Sub pretextul pregatirilor pentru EURO 2020, un deputat PSD ar...

Scandal urias: Sub pretextul pregatirilor pentru EURO 2020, un deputat PSD ar fi pus mana pe mai multe terenuri in Bucuresti!

444

Sub pretextul pregătirilor pentru UEFA EURO 2020, Gabriela Firea, primarul Municipiului București, apără interesele unui deputat PSD, care ocupă ilegal mai multe terenuri de sport de pe raza Sectorului 2, acuză viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, prin intermediul unei comunicat de presă.
”La ultima ședință a Consiliului General al Municipiului București, Gabriela Firea a introdus în ultimul moment pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care a vrut să ia Amfiteatrul Mihai Eminescu și Parcul Național din administrarea Consiliului Local al Sectorului 2.
Pretextul oficial invocat de Firea pentru preluarea Parcului Național era acela de amenajare de fun-zone pentru UEFA EURO 2020.
Neoficial, Firea se pare că vrea să-i dea o mână de ajutor deputatului PSD Mihăiță Vîrză, care, prin intermediul unor fundații, se pare că ar administra ilegal mai multe terenuri de sport de pe raza sectorului 2, dintre care un teren de minifotbal cu nocturnă aflat chiar în Parcul Național.
Potrivit unor surse neoficiale, în momentul în care a constatat că Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a început demersurile pentru intrarea în legalitate și trecerea terenurilor de sport în administrarea Consiliului Local Sector 2, deputatul PSD Mihăiță Vîrză a început să facă trafic de influență în rândul consilierilor locali de la sectorul 2 pentru a nu vota un proiect de hotărâre care îl lăsa fără terenurile de sport.
“De un an jumate încerc să găsesc o soluție ca să readuc terenurile în administrarea Primăriei. În timpul derulării procedurilor pentru recuperarea terenurilor, la biroul meu din cadrul Primăriei Sectorului 2, am fost vizitat de domnul deputat Vîrză Mihăiță, membru fondator al Fundației Cleopatra, care mi-a cerut în mod direct să opresc aceste demersuri prin care urmăream să readuc aceste terenuri în folosința Consiliului Local al sectorului 2.
Am solicitat organelor competente să verifice dacă domnul deputat și-a folosit influența asupra consilierilor locali pentru blocarea hotărârii de consiliu local ce ar fi oprit folosirea ilegală a terenurilor de sport de către fundațiile controlate de deputatul PSD, prin influențarea votului din ședința Consiliului Local al Sectorului 2 din data de 20 martie 2018”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.
Constatând că riscă să rămână fără o sursă de venit din exploatarea ilegală a terenurilor de sport, Mihăiță Vîrză s-ar fi dus la Gabriela Firea să îl ajute. Aceasta a găsit soluția și a vrut să ia Parcul Național cu totul pentru niște amenajări pentru UEFA EURO 2020, dar și să-i salveze afacerile deputatului Vîrză din Sectorul 2.
Proiectul lui Firea nu a trecut în CGMB, datorită voturilor împotrivă ale consilierilor generali PNL și USR.”, susține liberalul.

<