Intra in contact cu noi

Bucuresti

Scandal in primaria Capitalei! Firea: Nicusor Dan se comporta ca Mafalda!

Publicat cu

pe

Ședința extraordinară a Primăriei pentru alegerea administratorului special al RADET, acum că regia a intrat în insolvență, a fost plină de ironii, acuzații și replici acide. Nicușor Dan, consilier USR, a reclamat că decizia de a intra în insolvență RADET va duce la falimentul regiei și a explicat că Consiliului General Capitalei ar fi putut să gestioneze singur situația companei. La rândul său, primarul Capitalei l-a acuzat pe Nicușor Dan că face declarații de campanie și a precizat că regia nu va intra în faliment.

„Am fost puşi la zid, în imposibilitatea de a mai furniza agent termic către populație”, a spus Gabriela Firea, citata de digi24.ro.

Nicușor Dan a declarat că CGMB și-a asumat responsabilitatea de a gestiona situația RADET, iar acum a pasat-o unui administrator judiciar. De asemenea, consilierul USR a precizat că falimentul nu poate fi evitat.
CGMB şi-a luat responsabilitatea şi a pasat-o unui adminstrator judiciar. Nu se poate evita falimentul. Situația RADET putea să fie gestionată de CGMB. Puteam să obţinem o eşalonare a datoriilor”, a spus Nicușor Dan.
Primarul Capitalei nu doar că nu a fost de acord cu consilierul USR, dar l-a și ironizat.
sincron Gabriela Firea – primarul general al Capitalei

Reclama

„Subliniez și pentru Dan care se comportă ca Mafalda care ştie că o să fie faliment, deja a văzut în globul de cristal, dezmint aceste informaţii. Datoria invocată de ELCEN este de aproape un mliliard de euro- adică bugetul pe un an al primăriei. Datoria istorică nu putea fi plătită de primăria generală. Regret că Nicușor Dan nu a vrut să fie vicepreședinte. Eu încă îl aştept. Dacă ar fi lucrat cu mine nu ar fi fost pus in situaţia de a spune atât de multe inexactităţi în termen atât de scurt”, a spus Gabriela Firea.

Nicușor Dan i-a răspuns că a fost așa de dură cu el că i s-a părut că el a făcut datoria de 900 de milioane de euro.
De asemenea, primarul Capitalei a promis că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă. Asta deși peste 3.000 de asociaţii de proprietari au cerut însă Regiei să nu le furnizeze agentul termic. Motivul: ajutoarele pentru căldură încep să se acorde abia de luna viitoare.

„Nu se va scumpi agentul termic, nu se dau oameni afară din RADET. Nu mai ascultaţi declarații de campanie pentru alegerile parlamentare”, a spus Gabriela Firea.

La ședința de astăzi s-a mai decis că Sorin Chiriţă, până în prezent preşedinte al Consiliului de Administraţie provizoriu al Regiei, va avea rolul de a ajuta administratorul special – numit de Tribunal – să ia decizii ce privesc soarta RADET.

Reclama

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare