Intra in contact cu noi

Transport

”Satul de probleme”, expertul PSD Grindeanu vrea sa pasese metroul bucurestean la Primaria Capitalei

Publicat cu

pe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni ca s-a saturat ca disconfortul pe care il au bucurestenii la metrou sa fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite gauri de la Metrorex.

„M-am saturat si eu si altii, sunt convins ca si dumneavoastra, ca acest disconfort pe care il au bucurestenii sa fie folosit ca un fel de mijloc de presiune asupra Ministerului, Guvernului, in a veni de fiecare data cu bani ca sa astupam anumite gauri de la Metrorex. Nu asta e solutia. Solutia este totusi intr-un final, si lucrul acesta asa cum bine stiti se va intampla in acest semestru, pana la sfarsitul anului, ca acolo sa existe un plan foarte bine pus la punct legat de management, de cum vor arata toti indicatorii economici, fiindca bugetul statului nu poate sa vina de fiecare data sa acopere minusul pe care Metrorex-ul il are”, a precizat Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a subliniat ca situatia de la Metrorex este cauzata de contractul de mentenanta, care nu a fost platit. Contractul a fost reinnoit la sfarsitul anului trecut pe o durata de 15 ani. Ministrul sustine ca tot timpul au existat intarzieri la plata, dar asta nu inseamna ca Metrorex nu ar trebui sa respecte termenii contractului.

Seful de la Transporturi a transmis ca este deschis pentru o discutie cu Primaria Generala a Bucurestiului, astfel incat transportul public in Bucuresti sa fie in gestiunea Municipiului Bucuresti. Acesta a afirmat ca nu i se pare corect ca un moldovean sa plateasca pentru transportul din Capitala.

Reclama

„De ce am spus ca pana la sfarsitul anului, pentru ca asa cum stiti, vineri, a fost termenul de la care au inceput sa curga cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri pentru selectia pe 109 (n.r. – Ordonanta de urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice) la 5 companii, printre care si Metrorex. Nu ma voi opri si nu dau inapoi. Colegii mei o sa va dea calendarul. Nu doar pentru cele 5 companii: CNAIR, CNIR, CFR Infrastructura, CFR Calatori, Metrorex, ci si pentru toate celelalte, si este un calendar. Dar de ce am subliniat lucrul acesta? Pentru ca ma astept de la viitorul Consiliu de Administratie si de la viitorul director general, care isi va prezenta planul de management in Consiliul de Administratie selectat pe 109, ca aceste practici legate de sumele de bani care se tot asteapta de la bugetul statului sa se diminueze si sa se elimine in timp. Si ca sa inchid: aproximativ 700 de milioane au cerut cei de la Metrorex, pe diverse capitole”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a sustinut luni o conferinta de presa prilejuita de semnarea Contractului pentru proiectarea si executia Sectiunii 3 a Autostrazii Sibiu-Pitesti.

Reclama

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: