Acasă Bucuresti Sarbatorim Pastile cu luptatorii trupelor speciale pe strazile Bucurestiului!

Sarbatorim Pastile cu luptatorii trupelor speciale pe strazile Bucurestiului!

756

Luptători de la trupele speciale ale Poliţiei Capitalei fac, până pe data de 2 mai, misiuni de patruale, cu arme semiautomate în dotare, în cinci zone aglomerate din Bucureşti, acţiunea fiind o măsură sporită pentru asigurarea ordinii publice în zilele de sărbătoare.
Începând de joi şi până pe data de 2 mai, luptători de la forţele speciale ale Poliţiei Capitalei (Serviciul pentru Acţiuni Speciale) fac, cu arme semiautomate în dotare, misiuni de patrulare în cinci zone aglomerate din Bucureşti.
“În acest interval de timp, vor fi în patrulare până la ora 12.00 la Piaţa Unirii şi Piaţa Obor, între 12.00-14.00 la Gara de Nord şi Universitate, între orele 15.00-18.00 la Cişmigiu şi Piaţa Obor, iar între 18.00-21.00 la Gara de Nord şi Târgul de Paşte de la parcul Cişmigiu ”, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei.
Potrivit oficialilor din Poliţia Capitalei, astfel de acţiuni au avut loc şi de Crăciun şi „sunt măsuri curente de menţinere a ordinii publice, unde şi cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au atribuţii.”

De altfel, pe site-ul Poliţiei Capitalei apare că luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au printre atribuţii şi “sprijinirea cu efective specializate celelalte subunităţi ale Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în executarea raziilor şi acţiunilor poliţieneşti „fulger”,în zone şi medii cu ridicat potenţial infracţional.”
Acţiunea celor de la Poliţie vine după ce la începutul lunii aprilie luptători de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei au fost surprinşi în timp ce făceau patrulare la metroul din Bucureşti.
” Misiunea Brigăzii Speciale de Intervenţie face parte dintr-un ansamblu de acţiuni ale Jandarmeriei, care au drept scop menţinerea unui climat de siguranţă ridicat. Sunt măsuri proactive, menite totodată să crească capacitatea de reacţie şi intervenţie, în special în zonele unde sunt aglomerări mari de persoane. Cetăţenii nu au motive de îngrijorare şi le recomandăm să fie liniştiţi la vederea jandarmilor. Prezenţa cotidiană a forţelor de ordine, la metrou sau în orice altă locaţie este doar în beneficiul acestora „, a declarat,la începutul lunii aprilie, pentru MEDIAFAX, Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.
Brigada Specială de Intervenţie ,,Vlad Ţepeş” este unitatea de elită a Jandarmeriei, structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceasta are, printre altele, atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii actelor de terorism şi criminalitate organizată.

<