Saracii primari… Cat castiga, in acte, Gabriela Firea si Florin Pandele?

0
1588

Bucureștenii se întreabă cât câștigă Gabriela Firea și Florentin Pandele ca primari, însă ceea ce mulți nu știu este că fosta jurnalistă a primit o indemnizație mai mică decât cea a soțului ei, edilul comunei Voluntari din județul Ilfov.
În 2016, Florentin Pandele a câștigat 48.077 lei din indemnizația de primar la comunei Voluntari. În schimb, soția lui, Gabriela Firea, a luat în același an doar 39.251 ca edil al Municipiului București.
Florentin Pandele se află, însă, la al cincilea mandat ca primar al Voluntariului. Primul mandat l-a obținut în anul 2000, la doar 39 de ani, și de atunci conduce destinele urbei ilfovene. În 2008, Pandele a câștigat alegerile cu 91,27 la sută, o performanță impresionantă pentru orice politician.
În aprilie 2016, Florentin Pandele a luat decizia de a candida ca independent pentru a nu influența cariera politică a soției sale, Gabriela Firea, care a participat la alegerile locale din partea PSD. Chiar și în aceste condiții, Pandele a câștigat ultimul scrutin cu 67 la sută din voturi.
În schimb, Gabriela Firea a câștigat alegerile din 2016 cu 43 la sută din voturi. La acel moment, ea fusese aleasă ca senator. Potrivit declarației de avere, Firea a mai primit suma de 38.743 lei, în calitate de parlamentar.
Începând din februarie 2017, indemnizația primarului Gabriela Firea a crescut și este echivalentă cu cea încasată de miniștri din Guvern. În prezent, primarul general al Capitalei câștigă aproape 11.500 de lei pe lună (aproape 2.500 de euro).
Sursa: stirilekanald.ro.

<