Monden

Saracii primari… Cat castiga, in acte, Gabriela Firea si Florin Pandele?

Bucureștenii se întreabă cât câștigă Gabriela Firea și Florentin Pandele ca primari, însă ceea ce mulți nu știu este că fosta jurnalistă a primit o indemnizație mai mică decât cea a soțului ei, edilul comunei Voluntari din județul Ilfov.

În 2016, Florentin Pandele a câștigat 48.077 lei din indemnizația de primar la comunei Voluntari. În schimb, soția lui, Gabriela Firea, a luat în același an doar 39.251 ca edil al Municipiului București.

Florentin Pandele se află, însă, la al cincilea mandat ca primar al Voluntariului. Primul mandat l-a obținut în anul 2000, la doar 39 de ani, și de atunci conduce destinele urbei ilfovene. În 2008, Pandele a câștigat alegerile cu 91,27 la sută, o performanță impresionantă pentru orice politician.

Loading...

În aprilie 2016, Florentin Pandele a luat decizia de a candida ca independent pentru a nu influența cariera politică a soției sale, Gabriela Firea, care a participat la alegerile locale din partea PSD. Chiar și în aceste condiții, Pandele a câștigat ultimul scrutin cu 67 la sută din voturi.

În schimb, Gabriela Firea a câștigat alegerile din 2016 cu 43 la sută din voturi. La acel moment, ea fusese aleasă ca senator. Potrivit declarației de avere, Firea a mai primit suma de 38.743 lei, în calitate de parlamentar.

Începând din februarie 2017, indemnizația primarului Gabriela Firea a crescut și este echivalentă cu cea încasată de miniștri din Guvern. În prezent, primarul general al Capitalei câștigă aproape 11.500 de lei pe lună (aproape 2.500 de euro).

Sursa: stirilekanald.ro.

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP