Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, vrea să intre în Parlament ca deputat de Bucureşti.

<

În schimb, Clotilde Armand, care a fost foarte aproape să devină primarul Sectorului 1, nu se va afla pe listele USR pentru alegerile generale.

Foarte probabil voi candida la Camera Deputaţilor pentru Bucureşti. Conferinta Municipiului Bucureşti va stabili ordinea pe liste a candidaţilor noştri, Senat și Camera Deputaților. În afară de Vlad Alexandrescu, pe care l-ați văzut săptămâna asta, lista celorlalți miniștri secretari de stat probabil o să o aflați luni”, a spus Nicușor Dan.

Despre miniştrii care ar urma să se alăture partidului său, Nicuşor Dan a declarat că încă au loc discuţii, inclusiv cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Liderul USR a spus că duminică seară este convocată conferinţa filialei municipiului Bucureşti, care va stabili ordinea pe liste a candidaţilor USR la Senat şi la Camera Deputaţilor.

„Pentru acest moment, avem o singură listă şi oamenii, în funcţie de poziţia pe care sunt, optează pentru Camera Deputaţilor şi Senat”, a arătat Nicușor Dan, precizând că lista celorlalţi miniştri şi secretari de stat probabil va fi anunţată luni.

„În această seară ei sunt votaţi, urmând ca ei să opteze dacă vin sau nu vin. Cei care vin la noi trebuie să-şi dea formal demisia din Guvern, acesta este motivul pentru care nu ştiu să vă spun la ce oră vom face anunţul. Noi votăm de principiu, le oferim un loc iar după aceea ei optează sau nu”, a explicat Nicuşor Dan.
Uniunea Salvaţi România a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, 350.000 de semnături pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Transparenta face diferenta