Andrei Caramitru a criticat ieșirea președintelui USR, Dan Barna, care l-a asemănat pe președintele României, Klaus Iohannis, cu extremistul care a condus PRM, Corneliu Vadim Tudor. În acest sens, Caramitru a precizat că nu înțelege cum sunt tolerate în cadrul USR-PLUS inepțiine unora, referindu-se inclusiv la declarația de astăzi a lui Barna. Reiterăm că Andrei Caramitru este fostul consilier al liderului USR.

<

Caramitru, pe Facebook: „Incredibilă iesirea lui Barna de azi. Il compara pe Iohannis cu Vadim Tudor. Bezna mintii.

Sincer – ma bucur ca am scris niste propuneri clare de reforma in USR dupa dezastrul de la prezidentiale, ca nu am mai trecut pe acolo de atunci și ca nu am mai avut vreo discutie cu Dan (pentru ca in loc de schimbare de directie spre esenta USR au ajuns doar in lupte fratricide si pozitii publice gresite). Ma bucur ca mi-am inaintat demisia de acolo deja acum ceva timp (cu clauza ca ma reintorc doar daca lucrurile revin pe un fagas pozitiv).

Pacat de USR/PLUS ca sunt asa de multi oameni ok acolo. Nu îi inteleg cum tolereaza ineptiile unora. Pacat. Mare pacat. Poate – poate – reusesc totusi sa se trezeasca. E important pentru modernizarea tarii asta. Dati-le naibii de liste de candidati si de lupte de culise. Reveniti la ce erati! USR era speranta tarii asteia acum un an. Se poate. Un pic de curaj ce naiba! Eu oricum ii votez, dar e nevoie de mult mult mai mult”.

Ce a spus Barna la Digi24: „Președintele a avut o declaratie din zona Vadim Tudor. A încercat să joace această carte a populismului deșănțat, folosind o temă naționalistă total depășită. Este cel puțin surprinzătoare declarația, nu ne așteptam să o vedem la președintele unui stat în 2020, a declarat miercuri”.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul unui discurs dur, că PSD se luptă în birourile secrete din Parlament pentru a da Ardealul ungurilor, motiv pentru care a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care se dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc. Într-un final, proiectul de lege a fost respins în Senat, care a avut calitate de for decizional

Transparenta face diferenta