Intra in contact cu noi

Politica

Rise Project: Salvatorul Bucurestiului, Nicusor Dan, urmareste interesele oamenilor de afaceri din Rusia, cu legaturi in Panama Papers!

Publicat cu

pe

Jurnalistii de la Rise Project au descoperit legaturi nebanuite intre Nicuşor Dan si cercurile de afaceri în domeniul imobiliar sau financiar, plus IT, din Bucureşti. De altfel, lista finanţatorilor campaniei electorale – de la Emag la Zitec – subliniază susţinerea de care acesta se bucură în rândul deţinătorilor de capital, inclusiv şi mai ales străin. Ceea ce nu se ştia era în ce fel şi cât de profund sunt implicate cercurile financiare în campania electorală a lui Nicuşor Dan.
Dezvăluirea Rise Project, potrivit căreia Matei Păun, şeful campaniei candidatului Uniunii Salvaţi Bucureştiul, apare în Panama Papers cu un offshore în Seychelles, a confirmat legăturile strânse dintre Dan şi aceste cercuri. În plus, a oferit o perspectivă nouă şi neaşteptată privind substratul lor politic. Într-adevăr, este mai mult decât penibil ca un candidat definit ca radical anti-corupţie să-şi lase campania pe mâna unui speculator şi evazionist financiar. Ce încredere putem avea, în aceste condiţii, că Nicuşor Dan, odată ajuns primarul Bucureştiului, nu va proceda în acelaşi fel împreună cu băieţii deştepţi din jurul său? Imaginea scurgerii banilor publici către paradisuri fiscale bate la ochi.
După cum a declarat Nicuşor Dan însuşi: „Vrem să facem dezvoltare imobiliară serioasă în Bucureşti, vrem să aducem investitori serioşi, nu găinăriile şi mica ciupeală”. Faţă de ce ne pregăteşte prietenul lui Păun, într-adevăr, ceea ce s-a furat până acum de la Primăria Capitalei a fost doar ciupeală.
Şi mai ciudată în această afacere este însă legătura strânsă a lui Matei Păun cu cercurile financiare ruseşti. Păun a lucrat o perioadă în Rusia şi, în articolele publicate în presă, a fost în repetate rânduri un apărător vehement al intereselor ruseşti.
”Opţiunea sa nu este doar una politică, ci şi financiară. Oficial, Păun este managing partner la BAC Investment, o societate de intermediere financiară româno-belarusă. În această calitate, a obţinut anul trecut o finanţare pentru Romcab de 25 de milioane de euro din partea Băncii Internaţionale de Investiţii, cu sediul la Moscova şi cu afaceri în foste ţări comuniste, inclusiv în România. Legăturile lui Păun cu Moscova sunt, deci, profunde şi aceasta poate să fie o explicaţie a refuzului lui Nicuşor Dan de a-şi face publică propria orientare politică”, arata Rise Project.
 Nu neapărat pentru că ar vrea să-şi ascundă simpatiile faţă de Rusia, care totuşi nu pot fi deloc excluse. Poţi numi în poziţia de coordonator al campaniei un rusofil convins fără să împărtăşeşti cu el aceleaşi valori? Nicuşor Dan nu şi-a definit însă un cerc financiar prea coerent din punct de vedere ideologic. Deocamdată, el ia bani de la cine oferă (şi numai de la băieţi cu bani mulţi). Acesta este motivul pentru care nu poate să spună care este direcţia sa ideologică. Este însă cel mai probabil că, având în vedere influenţa lui Matei Păun asupra sa, interesele pro-ruse vor predomina. Aceasta este de altfel şi tendinţa „firească” a tuturor partidelor radicale din Europa, de la Frontul Naţional la Podemos şi Syriza, ca să le pomenim doar pe cele mai spălate. Toate sunt finanţate de Rusia. 

Politica

București: liberalii din Consiliul General au preluat un proiect depus în bugetarea participativă – un parc freerun și parkour destinat tinerilor

Publicat cu

pe

Diana Mardarovici, liderul grupului PNL din Consiliul General al Primăriei București, a transmis că a fost preluat și extins un proiect depus în bugetarea participativă de către societatea civilă.

Acesta presupune realizarea unui parc freerun și parkour destinat tinerilor.

„Adolescenții pasionați de freerun și parkour vor avea un loc special amenajat pentru a-și practica activitatea. Cu echipamente omolagate și tartan special, sper ca acest mic spațiu de 500 de metri pătrați să fie folosit de cât mai mulți tineri bucureșteni!

Reclama

Un exemplu bun de colaborare între societatea civilă și Consiliul General”, precizează Diana Mardarovici.

Continua sa citesti

Politica

VIDEO-Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a inaugurat oficial Pasajul Doamna Ghica

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, viceprimari din București și reprezentanți ai companiei care au lucrat la Pasajul Doamna Ghica au inaugurat investiția joi dimineață, în ultima săptămână dinaintea începerii anului școlar 2022-2023.

Nicușor Dan a mulțumit celor implicați în construcția pasajului în special ”majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă:

”Vreau să mulțumesc mai multor oameni și instituții care au făcut ca acest obiectiv să fie realizat și majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă, primarului Sectorului 2 care a investit major, companiei care a realizat investiția”, a transmis Nicușor Dan.

Reclama

”E un calendar pe care l-am asumat acum un an și jumătate, l-am respectat. Când primăria este serioasă și plătește există în România firme serioase care se țin de cuvânt”.
”Pasajul e parte din alte lucrări de infrastructură pe care le facem (…) Suntem într-o fază avansată cu înnoirea flotei, 100 de autobuze electrice în plus față de cele 100 de tramvaie”.
”Toate pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun”, a mai spus Nicușor Dan.

Viceprimarul general Horia Tomescu (USR) a mulțumit de asemenea ”colegilor USR, PNL, PMP” care au arătat că ”sunt o alianță funcțională, care poate să implementeze proiecte”.

”Unul dintre cele mai grele pasaje, lucrările s-au desfășurat în timp ce bucureștenii mergeau cu mașinile în intersecție, un pasaj cu una din cele mai mari deschideri din București. Este unul dintre cele mai grele pasaje construite în București. A fost realizat cu majoritatea de dreapta PNL-USR-PMP (…) Bucureștiul trebuie să redevină un oraș al oamenilor, are 1,8 milioane de mașini. Oamenii trebuie să meargă comod la serviciu, cu transport în comun. Mulțumesc, domnului primar general și îi adresez o rugăminte, să finalizăm studiul de fezabilitate pentru tramvai, ține și de dorința dumnealui. Sper să se realizeze cu o viteză cât mai mare”, a transmis Radu Mihaiu, primarului Sectorului 2.

Reclama

Viceprimarul general Stelian Bujduveanu (PNL) a vorbit de asemenea despre ”obiectivul care face parte din cele 10 proiecte PNL înaintate primarului general”.

Continua sa citesti

Politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1

Publicat cu

pe

​​Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizarea unor persoane, dosarul fiind deschis după ce Agenția Națională de Integritate că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european vizând măsuri anticorupție și implementat în primărie. „Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc”, a spus Clotilde Armand la ieșirea din sediul Parchetului.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat că Clotilde Armand este urmărită penal pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand:

„1. suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.

2. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

3. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.

4. suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.

5. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.
Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 precizează că dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenția Națională de Integritate.

Continua sa citesti
Reclama
Bani6 zile in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 62 săptămâni in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 62 săptămâni in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 22 săptămâni in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transport2 săptămâni in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: