Bucureştiul continuă să fie capitala europeană care nu are o Sală Polivalentă modernă cu cel puţin 10.000 de locuri, informează digisport.ro.

<

Mai multe administraţii ale Bucureştiului au promis de-a lungul anilor realizarea unui astfel de proiect, însă niciuna nu s-a ţinut de cuvânt. În acest moment, România are doar la Cluj o Sală Polivalentă modernă, a cărei capacitate poate fi extinsă până aproape de 10.000 de locuri la anumite sporturi.

Oradea, Piteşti, Constanţa, Turda şi Tulcea sunt oraţele în care CNI a demarat construcţia unor Săli polivalente, însă fără ca acestea să aibă o capacitate impresionantă. Cel mai avansate sunt construcţiile la sălile din Oradea, 68 la sută, şi Piteşti. Aceasta din urmă, la care lucrările au început în iulie, urmează să fie dată în folosinţă în 2022.

Lucrările la obiectivul de investiții „Construire sală de sport polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri” din Oradea, județul Bihor, avansează pe zi ce trece, stadiul acestora fiind acum de 68%! 

La finalul lucrărilor, sala de sport polivalentă, va putea găzdui competiții sportive interne și internaționale (handbal, baschet, volei), precum și evenimente, congrese, târguri sau expoziții!”, se scrie într-un comunicat postat de CNI pe pagina de Facebook.