O nouă problemă a îngreunat traficul din București. Masticul turnat pe lângă şina de tramvai s-a topit, iar multe linii au fost blocate zeci de minute. De vină, spun vatmanii, ar fi autobuzele care pot circula de miercuri şi pe șinele de tramvai, relatează Digi24.

<

Asistăm acum la o premieră naţională, inaugurarea culoarului unic, banda unică, cum i se mai spune, pentru transportul public în comun în Capitala ţării. (…) Începând de azi dimineaţă, (…) autobuzele pot să circule direct pe culoarul unic realizat de linia de tramvai preexistent deja. E un proiect la care lucrăm de 2 ani, pentru că acest lucru nu a fost posibil până acum, deoarece au fost necesare modificări pe care noi le-am propus la textul Codului rutier, iată acum în vigoare. Practic, în acest moment, autobuzele pot circula legal, fără niciun fel de problemă, pe linia de tramvai. Ne-am dori ca, într-o perioadă foarte scurtă, toată linia de tramvai să fie folosită şi pentru autobuze. Demarăm astăzi începutul acestui proiect, deci prima fază – şi anume inelul central al Municipiului Bucureşti”, declara miercuri primarul general, Gabriela Firea, chiar dintr-un autobuz care circula pe linia de tramvai.

Însă numai după o zi, circulația tramvaielor a devenit un dezastru.

La intersecția Dimitrov din Capitală, la ora 19.00, se vede că masticul turnat de-a lungul liniei de tramvai efectiv s-a topit din cauza temperaturilor înalte.

Angajații de la Societatea de Transport București (STB) încearcă să rezolve problema, însă o linie de tramvai este cu totul blocată. Unul dintre tramvaie așteaptă pentru a fi tractat către depou. Lucrătorii STB au fost trimişi cu găleţi cu nisip, pe care le-au pus pe liniile de tramvai, ca mijloacele de transport să nu mai alunece.

Vatmanii tramvaielor au însă altă explicaţie. De vină ar fi autobuzele care circulă din 1 iulie şi pe linia de tramvai, pentru decongestionarea traficului.

Am stat tura trecută o oră şi jumătate ca să fac trei staţii. Au băgat autobuzele pe linia de tramvai și masticul acesta nu rezistă la căldură, la 30 de grade se face plastilină, vedeți… Intră piciorul în el, și în momentul în care au trecut autobuzele, au luat masticul respectiv și l-au pus pe linie. Și aici e puțin, dar de la Vitan începând, de unde intră mașinile pe linie, așa este… Uitați! Sunt pe tot traseul pe care au băgat mașinile pe linia de tramvai”, a declarat un vatman.

Călătorii care au vrut să circule cu tramvaiul au mers mai mult pe jos, din cauza problemelor apărute pe şine, mai relatează Digi24.

Sursa foto: Primăria București

Transparenta face diferenta