Andrei Caramitru atrage atentia, intr-un mod foarte dur, ca „este colaps, imbecililor” in privinta efectelor pandemiei in Romania. „Eu zic sa va obisnuiti cu totii cu gandul ca in curand mastile vor fi obligatorii pe strazi si ca se va lucra de acasa. Si ca restaurantele nu se vor mai deschide inainte de vaccin”, atrage atentia Caramitru.

<

„Vad un delugiu de tampenii azi legate de covid. Nivelul de intelegere in tara asta – chiar la cei educati pe care ii urmaresc – este atat de jos incat nu trebuie sa ne miram ca suntem o tara saraca si vai de mama ei.

Suntem asa pentru ca suntem de fapt – ca natie – extrem de prosti.

Bai, ce e greu de inteles? Cat de greu e?

– nu mai e loc in nici un spital, se moare pe capete si in curand ajungem pe la 150 de morti pe zi. Nici medicamente nu mai avem. Doctori de unde – ciuciu. In Bucuresti sunt mai multe cazuri pe zi decat la varf in Aprilie pentru toata tara. E colaps imbecililor

– Virusul se transmite in spatii interioare. Ca ramane in aer ba prostilor – fix ca fumul de la tigara. Daca esti afara il ia vantul, se duce in sus. In interior se duce peste tot si il respiri da? E usor de inteles?

– 50% din cazurile din SUA (care fac studii ca lumea nu ca la noi) vin de la oameni care au fost la restaurante in interior recent. Date CDC, oficiale

– Paris. Madrid si inca nu stiu cate orase au inchis mai dur decat la noi. Asta e.

Pana una alta – biserica face criza ca nu pot pupa unii un cadavru ca sa faca bani din asta. Horeca in loc sa faca criza sa obtina ajutoare in bani de la guvern si sa vina cu propuneri in sensul asta vor sa fie totul deschis sa se moara cat mai vartos. Guvernul nu stie sa explice nimic de mai rau ii confuzeaza pe aia fara creier. Pacanelele raman deschise.

Eu zic sa va obisnuiti cu totii cu gandul ca in curand mastile vor fi obligatorii pe strazi si ca se va lucra de acasa. Si ca restaurantele nu se vor mai deschide inainte de vaccin. E groaznic dar asta e. Daca ati vrut paranghelie pana acum, nu ati vrut sa purtati masca peste tot, acum platiti nota. Ghinion”, a scris Caramitru pe Facebook.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anuntat marti ca in cadrul sedintei Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta s-a decis ca, incepand de miercuri, restaurantele vor putea servi produse in interiorul cladirilor doar pentru persoanele care beneficiaza si de cazare in hotelurile sau pensiunile aferente.

De asemenea, va fi interzisa activitatea salilor de spectacole si concerte, inclusiv a teatrelor si cinematografelor.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice in unitatile de tip restaurante si cafenele, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Municipiul Bucuresti. Se face o exceptie pentru unitatile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisa servirea in interior, dar numai pentru cei care sunt cazati in respectivele unitati de cazare. O alta precizare se refera la activitatea salilor de spectacole, concerte si alte asemenea. Este interzisa. In momentul in care rata de incidenta va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reintruni si vor fi reluate aceste activitati”, a afirmat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a mentionat ca angajatii afectati de restrangerea activitatii operatorilor economici si a unitatilor cultural-artistice vor beneficia de masurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020. El a adaugat ca reluarea activitatilor restrictionate se va dispune prin hotarare a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile va fi mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori.

„In momentul in care rata de incidenta scade sub 1,5 la mie – iar aceasta rata de incidenta ne este comunicata saptamanal – Comitetul pentru Situatii de Urgenta se va intruni deindata si va dispune reluarea tuturor activitatilor care au fost restrictionate pentru o perioada”, a precizat el.

Conform unui comunicat transmis de Institutia Prefectului Capitalei, deciziile au fost luate avand in vedere incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori in municipiul Bucuresti.

Transparenta face diferenta