Clotilde Armand, consilier local de la Sectorul 1, nu exclude organizarea unui referendum local privind finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului, declarându-se în opoziție față de proiectul PSD de acordare a 10 milioane de lei pentru finanțarea construcției catedralei din banii primăriei.

<

 În ultima ședință a Consiliului local al sectorului 1 a fost respinsă propunerea USB, de organizare a unui referendum în sector pe tema finanțării din bugetul local a construirii Catedralei Mântuirii Neamului.
Într-un interviu la RFI, Armand a spus că USB insistă în privința consultării publicului în această chestiune.

„Studiem acum care sunt sistemele folosite în alte orașe. Nu știm dacă vom organiza un referendum, dacă vom organiza niște dezbateri cu asociații care reprezintă locuitorii, adică oameni și religioși și mai puțin religioși. Dacă ne dăm seama că va fi dificil, pentru că nu există cultura aceasta sau nu există asociații care reprezintă bine cetățenii, atunci probabil o să hotarâm să facem chiar un mic referendum. Dar nu va fi organizat numai de USB, vrem să fie organizat cu Primaria Sectorului 1. Dacă Primăria Sectorului 1 se opune și nu vrea, atunci va trebui să facem noi ceva special și în afara Primăriei”, a mai spus Armand, potrivit RFI.ro.

clotilde armand

Transparenta face diferenta