Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Record in Bucuresti: Primaria Sectorului 1 a dezafectat peste 70 de km de cabluri!

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că a fost stabilit un adevărat record în privința ritmului de dezafectare a cablurilor supraterane din Sectorul 1.

”În ultima săptamână am trecut bariera celor 50 km de cabluri dezafecțati în Sectorul 1, ceea ce reprezină un record istoric în privința ritmului de dezafectare din Capitală. Astfel, în mai putin de o lună s-au dezafectat cca. trei sferturi din toate restanțele istorice (70 km în total). Zona Domenii – Caraiman este aproape finalizată. Urmează dezafectări în interiorul perimetrului Piața Victoriei – Lascăr Catargiu – Piața Romană – Dacia – str. Polonă – Ștefan Cel Mare – Iancu De Hunedoara.

Deși există legislație europeană care cere ca toate cablurile să fie mutate sub pământ, fiecare primar a ignorat această practică și violență estetică din Capitală. Un hazard inutil pentru oameni, dar și un simbol al lui „merge și așa” sau „scapă cine poate”.

Reclama

Noi punem capăt acestor practici.”, scrie Clotilde Armand.

Sectorul 1

Tragedie evitata prin noroc chior: Un copac masiv s-a prabusit pe trotuar in Sectorul 1

Publicat cu

pe

Tragedie evitată printr-un noroc chior, în sectorul 1 al Capitalei! Un copac înalt de câțiva metri s-a rupt și s-a prăbușit pe trotuar. Locatarii din zonă susțin că au făcut încă din februarie sesizări către primărie, fără niciun rezultat, însă.

Incidentul a avut loc la 3 zile după ce o femeie a fost lovită de o bucată de tencuială desprinsă de pe blocul Patria, care ține tot de primăria celui mai bogat sector din București.

Jurnaliștii Realitatea PLUS au contactat-o pe primarul Clotilde Armand pentru un punct de vedere, dar nu a răspuns solicitărilor noastre.

Martorii spun că pomul s-a prăbușit din senin. Nici măcar n-a fost nevoie să bată vântul. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu treacă pe trotuar în acel moment.

Oamenii povestesc că arborele se sprijinea de un panou publicitar care în cursul zilei de ieri a fost înlăturat. La nici 24 de ore după ce panoul publicitar a fost desființat, copacul s-a prăbușit.

Locatarii din zonă spun că au făcut sesizări către autorități încă din luna februarie. Totuși, nimeni nu a tăiat arborele putrezit. Oficialii din sector spun că responsabilitatea aparținea primăriei generale, care ar fi trebuit să emită un aviz de defrișare.

„ADP și situațiile de urgență, poliția locală și situațiile de urgență poate să intervină doar în condițiile, adică s-a prăbușit, se trimite o echipă, se taie și se degajează. Nu este singurul arbore cu probleme din câte am înțeles, adică sunt mai multe situații de genul ăsta. Noi nu putem să ne atingem”, spune Oliver Păiuși, viceprimarul sectorului 1)

Este al doilea incident periculos din sector în doar câteva zile. Miercuri, o bucată de tencuială desprinsă a lovit o persoană care mergea pe bulevardul Magheru, pe lângă blocul Patria. Primăria Generală a transmis că, deși se știa de 30 de ani că blocul are probleme, proprietarii au refuzat intervenția.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Femeie si copil atacati de caine pe strada, in Bucuresti. Baietelul a ajuns la spital

Publicat cu

pe

O bonă și copilul de 9 ani pe care îl avea în grijă au fost atacați, vineri, de un câine în Sectorul 1, în zona străzii Sisești. Patrupedul ar fi ieșit dintr o curte, prin ușa lăsată întredeschisă de proprietari, și ar fi sărit pe cei doi.

„La data de 24 martie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5 au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce un minor, însoțit de o persoană, se deplasa pe o stradă, din Sectorul 1, ar fi fost atacat de un câine.

Medicii și polițiștii au ajuns de urgență la fața locului

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Verificările sunt continuate în vederea stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul”, anunță Poliția Capitalei.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Publicat cu

pe

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă cu dezastrul administrativ, cu gunoiul şi cu risipa”.

„Opt pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei şi-n mijlocul străzii, chiar lângă Sala Palatului, mi-au amintit că doamna Clotilde Armand m-a provocat la o plimbare prin Bucureşti.

De ce nu? – mi-am zis. Trebuie să fie multe de văzut în Sectorul 1, odată cel mai frumos sector al Bucureştiului. Am ales totuşi să mă plimb ziua, noaptea Sectorul 1 e patria şobolanilor. N-am ales traseul propus de doamna Armand, ştiind că toţi cei care au urmat-o regretă acum enorm încrederea acordată doamnei.

Am pornit aşadar în plimbare într-o tăcere asurzitoare – niciun zgomot de şantier, nicio schelă pe vreun bloc nereabilitat termic sau la o şcoală sau grădiniţă, la oricare dintre investiţiile cele promise în urmă cu doi ani. Nimic din cele cu care vă lăudaţi pe Facebook nu există în realitate, doamnă Armand!”, a scris, duminică, Ciolacu pe Facebook.

El afirmă că Promenada verde promisă de primarul Sectorului 1 e „doar o vorbă goală”.

„Cu toate acestea, de unde atâtea deşeuri din construcţii pe Drumul Stegarului, doamnă? Ştiu, veţi spune că am ales o zonă de periferie, plină de tone de gunoi, doar ca să vă ponegresc. E drept, Drumul Stegarului e departe, dar pe unde altundeva să ne plimbăm dacă Promenada VERDE, promisă în campanie, e doar o vorbă goală şi restul gunoi?

Să ne plimbăm pe străzi, prin cartiere, doamnă Armand? E la fel! Sacii de gunoi stau de zile întregi pe Strada Pajurei 7A, pe Nadeş e mai rău decât pe Stegarului. În capăt, pe Strada Mânăstirea Dealul, gunoi. După colt, pe Bucureştii Noi 202, iar gunoi. În faţă la SNSPA, pe Bld. Expoziţiei 30, alţi saci de gunoi.

Practic, oriunde ai merge, ceea ce odată se numea Sectorul Verde este acum plin de mult praf, bănci şi coşuri de gunoi rupte sau lipsă şi, peste toate, multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”, adaugă preşedintele PSD.

Şeful PSD a postat şi fotografii din plimbarea făcută, pentru primarul Sectorului 1.

„Nu vă mulţumesc pentru invitaţie, doamnă Armand! Deşi incompatibilă cu funcţia publică pe care o deţineţi, plimbarea făcută mi-a arătat un lucru clar: că sunteţi perfect compatibilă cu dezastrul administrativ, cu gunoiul şi cu risipa. Probabil îi urâţi extrem de mult pe locuitorii acestui Sector încât să-i pedepsiţi atât de rău!”, conchide Ciolacu.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti15 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti5 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: