Președintele CJ Ilfov, liberalul Marian Petrache, arată că există o mare diferență între persoanele numite și cele alese în funcție. El precizează că o persoană ar trebui numită pe bază de competență, în timp ce ales poate fi oricine. Tocmai de aceea, Petrache consideră că desemnarea Vioricăi Dăncilă în calitate de prezidențiabil al PSD este ”bomboana pe colivă” pentru că românii nu vor alege niciodată un om care nu a demonstrat niciun fel de competență.
”PSD-ul a pus bomboana pe colivă!
În societatea românească, diferența fundamentală dintre o persoană aleasă și o persoană numită într-o funcție publică este faptul că cea numită trebuie să îndeplinească niște condiții, inclusiv de pregătire profesională și, de regulă, se dă și un examen. Persoana aleasă prin vot nu trebuie să îndeplinească nicio condiție.
Orice român poate să aleagă și să fie ales. Așa spune Constituția noastră și este foarte bine că este așa.
Totuși… noi românii am făcut posibil ca oricine să ajungă orice. Au ajuns să ne conducă oameni care nu au condus în viața lor nici măcar… o roabă, scuzați-mi exprimarea. Și pentru asta am plătit și plătim toți. Să vă dau exemple? Nu aș putea să le enumăr pe toate.
Cum este oare să fii luat după stradă și așezat pe scaunul de prim ministru? E adevărat, să fii luat nu de oriunde, ci de pe o stradă din Bruxelles. Haideți să ne gândim ce ne-am dori noi de la un prim ministru, ca să ne dăm seama ce calități ar trebui să aibă un asemenea om. Ce treabă are Viorica Dancilă cu acest post? Să fie clar: respect omul Viorica Dăncilă, așa cum respect orice om. Dacă nu ajungea cu totul și cu totul întâmplator pe scaunul de prim ministru, se gândea cineva că doamna vrea să fie președintele României?
PSD ul a făcut ca multe lucruri negative să devină posibile. Acum vrea să mai încerce unul.
Eu nu cred că romanii vor fi deacord cu asta și, prin urmare, nici Viorica Dancilă nu va ajunge președintele României.”, scrie Marian Petrache.

Transparenta face diferenta