Polițiști de la ordine publică, luptători de la trupele speciale și jandarmi au împânzit tot Bucureștiul. Acțiunea are loc în cotextul uciderii lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu. În cursul zilei, interlopii amenințau pe internet cu un adevărat război între clanuri.

<

Oamenii legii opresc toate mașinile suspecte pentru verificare. Acțiunea este una de amploare și are loc în tot Bucureștiul, nu doar în Sectoarele 2 și 5 din Capitală, zone în care șeful Poliției Române anunțase că a mobilizat trupe de mascați.

Filtrele din Capitală sunt organizate cu polițiști de ordine și siguranță publică, rutieră, luptători ai Poliției Române și jandarmi.

Polițiștii au confiscat pistoale, sabii, pumnale, bâte.

Cinci persoane în autoturismele cărora au fost găsite armele care apar în imagini au fost conduse la o unitate de poliție pentru continuarea cercetărilor. În cauză, au fost întocmite cinci dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 372 Cod Penal.

Bogdan Berechet, șeful poliției Capitalei: Împreună, asigurăm cetățenii din București că cetățenii că situația este sub control. Niciun cetățean de bună credință nu trebuie să se simtă în pericol. Suntem aici pentru siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră.

Mesajele oficiale de liniștire au fost transmise după ce apropiați ai clanurilor au început să prevestească, pe rețelele de socializare, un război între interlopi.