Actualitate

RATB va lansa o aplicatie care iti va spune cel mai bun traseu si cat trebuie sa astepti in fiecare statie

Regia Autonomă de Transport București (RATB) vrea să își creeze o aplicație software pentru smartphone, prin care călătorii să fie informați atât despre traseele autobuzelor, troleelor și tramvaielor, dar și cât anume trebuie să aștepte în stație sosirea unei mașini. Intenția este ca aplicația să fie pusă în funcțiune până la sfârșitul acestui an. 

Contractul pregătit să fie încheiat cu un dezvoltator de aplicații, care urmează să fie selectat prin licitație, a fost estimat la 9,8 milioane de lei, fără TVA.

Loading...

“În scopul creșterii calității serviciilor oferite călătorilor și a atractivității transportului public în Municipiul București, RATB dorește să pună la dispoziția călătorilor informații privind traseele pe care operează și timpii estimați de așteptare a vehiculelor în stații, prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile de tip smartphone, atât pentru sistemul de operare Android cât și pentru sistemul de operare iOS. Această aplicație pentru telefoanele mobile va fi pusă la dispoziția publicului călător cu titlu gratuit”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Echipamentele IT (serverele) vor permite descărcarea de date furnizate de un număr maxim de 1.700 de vehicule ale Regiei și vor transmite informații pentru minim 5.000 de utilizatori de telefoane mobile (călători).

Sursa: Profit.ro

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP