RATB modifica traseele unor linii pentru a aduce locuitorii din Popesti-Leordeni la gura de metrou

Începând cu data de 3 august liniile RATB preorăşeneşti din Popești-Leordeni întorc la Piața Sudului. Este vorba despre liniile 402 şi 414 care funcţionează pe un traseu prelungit, cu acces direct la două stații de metrou de pe Magistrala 2.
Astfel, de la fostul terminal ,,Romprim” vor merge mai departe pe șos. Olteniţei, Str. Ion Iriceanu și Şos. Berceni (acces la stația de metrou Apărătorii Patriei), până la Piaţa Sudului (acces la stația de metrou cu același nume), cu întoarcere pe Intrarea Neţea, Şos. Olteniţei, apoi traseele actuale până în localitatea Popeşti-Leordeni/Danubiana (402), respectiv Leordeni/Șoseaua de Centură (414), potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Transport București. (RATB).
Liniile 402 şi 414 funcţionează în baza contractului de transport încheiat între Primăria Popeşti Leordeni şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti.
Tariful unei călătorii pe liniile preorășenești este stabilit la 1,50 lei, iar abonamentele lunare au următoarele tarife: abonamente pentru o linie – 35 de lei, pentru două linii – 95 de lei, iar pentru toate liniile – 125 de lei.

<