RATB va înfiinţa 9 linii-navetă de autobuze, care vor circula la un interval de 2-3 minute în zilele de lucru, pentru asigurarea transportului călătorilor de la staţiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală.

<

„Pentru asigurarea transportului călătorilor, de la staţiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală de metrou, RATB va înfiinţa 9 linii-navetă de autobuze care vor funcţiona la un interval de succedare de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată”, se arată într-un răspuns transmis de RATB la solicitarea Mediafax.

Odată cu închiderea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia-navetă 616, va fi suplimentată şi linia 5.
Linia navetă 616 va funcţiona pe traseul: Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Şos. Petricani, Şos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Şos. Pipera, Aurel Vlaicu, precizează RATB.
Metrorex a anunţat că reduce perioada de execuţie a lucrărilor de modernizare la staţiile cu un singur acces, precum Pipera şi Aurel Vlaicu, care se vor închide în luna iulie 3 zile, din care doar o zi lucrătoare, iar celelalte staţii cu un singur acces se vor închide 4 zile, faţă de 7 zile anunţate iniţial.

  • Staţia Pipera va fi închisă în perioada 15-17 iulie 2017 (inclusiv)
  • Aurel Vlaicu în 29 iulie -1 august 2017 (inclusiv)
  • Constantin Brâncoveanu în 22-25 iulie 2017 (inclusiv)
  • Tineretului în 2-5 septembrie (inclusiv)
  • Apărătorii Patriei în 2-5 septembrie (inclusiv)
  • Dimitrie Leonida în 9-12 septembrie (inclusiv)
  • Costin Georgian în 9-12 septembrie (inclusiv)
  • Pantelimon în 16-19 septembrie (inclusiv)
  • Berceni în 16-19 septembrie (inclusiv).

Metrorex a informat autorităţile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare, precum şi a modificărilor apărute în graficul de execuţie, şi a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă, pentru perioadele în care se vor desfăşura lucrări în staţiile cu un singur acces”, se arată într-un comunicat transmis anterior de administratorul metroului bucureştean.

Transparenta face diferenta