Asocierea formată din Astra Vehicule și Astrabus va dota cu sistem de climatizare, în următorii doi ani, un număr de 150 de autobuze ale Regiei Autonome de Transport București (RATB). Contractul a fost atribuit pentru 10,3 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat la 11,04 milioane de lei, fără TVA, informeaza Profit.ro.
Astra Vehicule și Astrabus au depus singura ofertă în cadrul procedurii de atribuire. În luna august, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că, din cele aproximativ 1.000 de autobuze pe care le deține RATB, doar jumătate sunt dotate cu aer condiționat, iar în unele nu funcționează, dar își exprima speranța că această vară va fi „ultima vară în care în București nu se poate circula civilizat”.
La acest moment, nu toate autobuzele din parcul RATB sunt dotate cu instalații de aer condiționat, motiv pentru care, vara, cele fără aer condiționat pot fi comparate cu adevărate saune. Pe de altă parte, sunt și șoferi care refuză să pornească instalația de climatizare, pentru a se încadra în planul lunar de consum stabilit de RATB. “Obiectul contractului constă în furnizarea produselor și prestarea serviciilor pentru modernizarea autobuzelor Mercedes Benz EURO 3 cu sistem de climatizare în salonul de calatori (inclusiv furnizarea pieselor necesare).
Furnizorul trebuie să își ia angajamentul ferm că sistemele de climatizare autobuze care fac obiectul contractului, vor funcționa pe autobuze, în condițiile climatice ale Municipiului București și vor realiza condițiile de microclimat în salonul pasagerilor conform celor prevăzute în caietul de sarcini”, se arată în documentația procedurii de atribuire. Transportatorul solicită viitorilor ofertanți să garanteze caroseria autobuzului față de posibilitatea apariției de fisuri, coroziune, deteriorări, în zona de montaj a instalației de climatizare pe autobuz și defecțiuni grave care pot apare la echipamentele și agregatele autobuzului, pe toată durata remanență de viață a autobuzului.
“Furnizorul trebuie să își ia angajamentul ferm ca să realizeze reomologarea de tip la RAR a autobuzelor pe care va monta sistemele de climatizare pe costurile și răspunderea sa în condițiile prevăzute de legislația română în domeniu”, se mai spune în anunț. Primăria Capitalei a inițiat, pentru a doua oară, o licitație care urmărește cumpărarea a 400 de autobuze cu aer condiționat.
Achiziția este estimată la peste 510 milioane lei (112 milioane de euro) și va fi finanțată integral din bugetul local. Prima procedură a fost anulată din cauza unui viciu tehnic, potrivit Primăriei Capitalei. Într-o primă fază a procedurii, 15 companii au încărcat parțial oferte. Componenta financiară ar fi trebuit transmisă SEAP (www.e-licitatie.ro) în data de 16 august, dar ofertanții au constatat că licitația a fost anulată automat și nu mai au posibilitatea să încarce oferta financiară.
Sursa: Profit.ro

<
Transparenta face diferenta