Awake
RATB a anulat licitatia pentru aplicatia smartphone dedicata calatorilor! Suspiciuni ca era cu dedicatie! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Awake

Transport

RATB a anulat licitatia pentru aplicatia smartphone dedicata calatorilor! Suspiciuni ca era cu dedicatie!

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anulat licitația pentru cumpărarea unei aplicații software prin intermediul căreia călătorii urmau să fie informați, pe propriile telefoane de tip smartphone, atât despre traseele autobuzelor, troleelor și tramvaielor, dar și cât anume trebuie să aștepte în stație sosirea unei vehicul.

La solicitarea Profit.ro, Regia a transmis că termenul extrem de scurt de realizare a contractului, și anume finele acestui an, a făcut imposibilă remedierea solicitărilor formulate prin contestații depuse de 5 firme și o persoană fizică.

„Motivul care a condus la anularea procedurii a fost determinat de faptul că, pentru remedierea solicitărilor prezentate de Cătălin Nicolae Plapcianu, Mira Telecom, Telekom Romania Communications, Vodafone Romania, Integra Trading și Beecloud în cadrul contestațiilor formulate, RATB nu poate lua măsuri decât prin anularea acesteia în SEAP, având în vedere termenul extrem de scurt care face imposibilă încheierea și executarea contractului”, se arată în răspunsul instituției.

Potrivit datelor verificate de Profit.ro, la licitație s-au înscris Avitech, Siveco Romania, Telekom Romania Communications, Radcom, UTI Grup, Vodafone Romania, Swarco Traffic Romania, Compuware Systems, Briliant Technologies, Alien Concept Electronics, Beecloud și Tech Pro Expert.

Conform RATB, niciunul din cei 12 ofertanți nu au depus însă o ofertă.

Contractul era estimat la 9,8 milioane de lei, fără TVA, și trebuia finalizat în termen de 15 zile de la data atribuirii. RATB susține că motivele care au condus la anularea licitației nu sunt imputabile persoanelor care au redactat și aprobat caietul de sarcini al licitației și respinge informațiile referitoare la existența unor condiții preferențiale în documentația procedurii de atribuire.

„Motivele anulării nu au fost determinate de prevederile caietului de sarcini. Caietul de sarcini (…) a fost aprobat în toate organismele interne ale RATB (Comisie Tehnico-Economică, Comitet de Conducere Executivă, Consiliul de Administrație), dar și în Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională organizat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), fapt ce exclude afirmațiile privind condiții tehnice «preferențiale»”, se mai arată în răspuns.

Unul dintre ofertanții înscriși la licitație a declarat însă pentru Profit.ro că termenul foarte scurt de implementare a proiectului putea fi respectat doar de către o companie care avea în stoc sau în curs de livrare sistemele software și echipamentele hardware solicitate de RATB.

„În urma analizei caietului de sarcini, s-a decis ca firma să se înscrie la procedura de atribuire, dar să nu depună ofertă din cauza termenului foarte scurt de implementare. Ne-am înscris la licitație pentru a primi notificări automate de la sistemul SEAP ori de câte ori autoritatea contractantă publică actualizări pentru procedura respectivă”, au declarat reprezentanții unuia dintre ofertanți.

Sursa: Profit.ro

Awake
Awake
Loading...
Awake

Ultimele stiri

Politica1 oră inainte

Firea mai vrea un mandat la Primaria Capitalei: În doi ani se vor vedea rezultatele muncii mele!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat de primar al Capitalei....

Timp liber1 oră inainte

Bon Jovi si The Cure concerteaza duminica in Piata Constitutiei

Trupele Bon Jovi şi The Cure vor concerta mai mult de 2 ore, duminică, respectiv luni, în Piaţa Constituţiei din...

Turist4 ore inainte

Premiera la Muzeul Antipa. Sistem unic japonez implementat in Bucuresti

Un sistem de izolare seismică din Japonia este instalat în premieră în România şi în Europa pentru unul dintre cele...

Transport4 ore inainte

STB anunta mai multe schimbari importante pe o serie de trasee

STB a făcut un anunţ de ultima ora. Începând cu data de 19.07.2019, de la ora 10.00, mai multe staţii...

Timp liber4 ore inainte

Pentru a merge la UNTOLD, un bucurestean are nevoie, in medie, de 1000 de euro

Festivalul UNTOLD, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa, a ajuns la cea de-a cincea ediție și își deschide...

Politica5 ore inainte

De ce vrea Nicusor Dan sa candideze la Primaria Capitalei? S-a vazut intr-un sondaj si sta bine

Nicușor Dan crede că singura soluție pentru ca Opoziția să câștige Primăria Capitalei este să aibă un candidat unic. Din...

Actualitate5 ore inainte

VIDEO-Familie evacuata cu scandal dintr-un avion Tarom pe aeroportul Otopeni

O familie a fost evacuată dintr-o aeronavă Tarom după ce soția ar fi scuipat și jignit echipajul care a rugat-o...

Bucuresti5 ore inainte

Incendiu puternic aproape de Unirii. Un restaurant s-a facut scrum

Pompierii din Capitală au intervenit vineri dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurat din Sectorul 3, în apropere...

Politica24 de ore inainte

Gabriela Firea isi anunta candidatura la presedintie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că analizează atât personal, cât și alături de colegi din PSD o candidatură la prezidențiale,...

Monden2 zile inainte

Elena Udrea suprinsa in libertate, prin Bucuresti

Elena Udrea nu a apărut încă în spațiul public după ce a ajuns din Costa Rica, toată lumea așteptând să...

Share Page

Close