Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a anuntat duminica seara intr-un interviu pentru Aleph News ca PNL „este pe un butoi de pulbere”. El aprecizat ca a declansat „ofensiva” impotriva lui Ludovic Orban si sa este doar la inceput. „Partidul are nevoie de o reforma totala. Orban va fi un excelent presedinte al Canmerei Deputatilor, dar nu si presedinte al PNL”, a precizat Bogdan.

<

Vorbind despre tensiunile din PNL din timpul negocierilor cu USR PLUS si UDMR pentru functiile de ministri, Rares Bogdan a mentionat ca „tensiunile au ramas”. „Partidul este pe un butoi de pulbere”, a spus Bogdan.

El a mentionat ca a dorit atunci, impreuna cu Ilie Bolojan si Emil Boc, sa organizeze o sedinta a Biroului Permanent National, Ludovic Orban a apelat la „ajutorul divinitatii” pentru a bloca sedinta.

„Ludovic a apelat la ajutorul divinitatii”, a spus Bogdan. „Cine?”, a intrebat Cristoiu. „Bunul Dumnezeu”, a raspuns Rares Bogdan.

„Eu am iesit public si am spus ca cotramandam, sa nu se creeze o problema in timpul negocierilor”, a mai relatat prim-vicepresedintele PNL.

El l-a atacat apoi direct pe Ludovic Orban.

„Clar, astazi exista doua tabere create. Exista reformistii, grupati in jurul lui Emil Boc, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Florin Roman, Ghita Falca, care sunt port standard, dar in spatele nostru se afla zeci de filiale, mai ales presedinti de CJ. Vrem reformarea partidului, repozitionarea partidului, luarea deciziilor dupa un model consacrat in partidele democratice. Repozitionarea si promovarea in functii publice pe baza de profesionalism, nu pe legaturi cu presedintele partidului”, a mai spus Rares Bogdan.

„Pe Florin Citu il sprijinim ca premier”, a mai spus Bogdan, intrebat daca vrea ca premierul sa conduca si PNL.

Intrebat daca nu se teme ca va fi exclus din partid de Ludovic Orban, Rares Bogdan a izbucnit in ras: „Asta ar fi ultima lui greseala. A facut atat de multe greseli incat asta ar fi chiar ultima”.

„Am tacut prea mult, un an si jumatate am fost extrem de cuminte. Nu am vrut sa ies public cand au fost promovati oameni care nu aveau ce sa caute, de la ALDE, chiar de la PSD. Partidul are nevoie de o reforma totala. Orban va fi un excelent presedinte al Camerei Deputatilor, dar nu si presedinte al PNL. Acum am inceput ofensiva”, a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Transparenta face diferenta