Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, duminica seara, la Digi24 ca romanii trebuie sa fie rezervati in a-si face planuri privind concediile din timpul verii. Chestionat ce ar sfatui pe cineva care il intreaba daca sa isi faca planuri pentru vacanta de vara, Arafat a spus ca ar fi rezervat.

<

„In primul rand, depinde unde vrea sa faca concediul. Si, indiferent unde vrea sa mearga, as fi rezervat, as zice sa astepte. Trebuie vazuta evolutia bolii, este devreme acum sa vorbim”, a declarat Raed Arafat.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a mai spus ca pana in 15 mai avem obligatia sa respectam toate restrictiile impuse de autoritati, iar dupa aceasta data masurile de relaxare vor fi luate gradual, pentru a vedea impactul lor legat de evolutia cazurilor de COVID-19.

„Sa nu se astepte nimeni ca va fi cum a fost inainte de pandemie. Totul depinde de evolutia virusului si depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.

El a dat cateva exemple de masuri care ar putea fi luate dupa 15 mai. In prima faza, oamenii vor putea iesi afara fara declaratie pe propria raspundere, dar va trebui respectat in continuare numarul maxim de persoane. Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu si locurile de joaca din acestea. Nu vor fi organizate festivitati si nici se va putea merge la restaurant.

Transparenta face diferenta