PSD nu are deloc candidati pentru alegerile locale in Otopeni, oras aflat foarte aproape de Bucuresti. „PSD a falsificat listele intr-un asemenea hal incat nu au putut fi acceptate”, anunta jurnalistul Mircea Marian.

<

Candudatura la primarie a lui Stelica Constantin Barna, din partea PSD, a fost respinsa de Judecatoria Buftea, dupa ce a fost contestata si de Biroul Electoral din Otopeni. Stelica Barna a fost sef al Garzii Financiare. ANI l-a verificat in 2011 pentru ca nu putea justifica 740.000 de euro din declaratia sa de avere.

Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 5 Otopeni a respins, initial, candidatura lui Constantin Stelica Barna (PSD) pe motiv ca unii dintre locuitorii Otopeniului care au semnat pentru sustinerea acestuia pe liste au omis sa treaca, la adresa, numele orasului. Anuland semnaturile cu adresa incompleta a semnatarilor, Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 5 Otopeni a respins candidatura reprezentantului PSD.

„Au fost inlaturate semnaturile intrucat nu indeplinesc conditiile prevazute de aert. 51 alin. 1 si alin. 3 din Legea nr. 115/2015, in sensul ca in dreptul sustinatorului nu se mentioneaza adresa completa a acestuia, nefiind indicat orasul, motiv pentru care nu se poate considera ca persoana care a semnat indeplineste conditiile prevazute de art. 51…”, este motivarea hotararii de respingere a candidaturii, citata de Ziua News.