Acasă Bucuresti Protest masiv în fața sediul PSD: După dascăli și angajații STB, o...

Protest masiv în fața sediul PSD: După dascăli și angajații STB, o nouă categorie de bugetari a ieșit în stradă!

139

Angajaţii Institutului Naţional de Statistică protestează în fața sediului PSD, cerând respectarea legii salarizării, care să le permită majorarea salariilor.

În fața sediului central al PSD, pe bulevardul Kiseleff, în jur de 50-60 de angajați ai INS protestează față de decizia Guvernului de a îngheța legea salarizării, lege care, dacă ar fi intrat în vigoare și pentru ei, de la 1 ianuarie 2022 ar fi însemnat o creștere salarială.

Ei susțin că alți funcționari publici, din alte ministere, care au același statut ca ei, au beneficiat de creștere salarială, în schimb ei nu ar fi beneficiat de aceste majorări.

În momentul de față, liderul sindical al angajaților de la INS, care a fost la negocieri cu liderul PSD și cu ministrul Muncii, a ieșit și urmează să le transmită colegilor care au fost rezultatele negocierii cu conducerea PSD.

Ministrul Budăi: Un comitet interministerial va analiza ce mai este de implementat din Legea salarizării
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, miercuri, că va fi creat la nivelul Guvernului un comitet interministerial care va analiza „ce mai este de implementat din Legea salarizării”. El a precizat că a discutat, alături de liderul PSD Marcel Ciolacu, cu reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică care protestează în faţa sediului PSD, pe subiectul salariilor.

„Am avut o discuţie constructivă şi am apreciat, în primul rând dispoziţia la dialog a reprezentanţilor salariaţilor din Institutul Naţional de Statistică. Discuţia s-a axat pe ceea ce noi am început deja să lucrăm de la 1 ianuarie.

Se va organiza la nivel de Guvern un comitet interministerial care va avea ca obiectiv principal analiza asupra ceea ce mai este de implementat din Legea salarizării. Personal, la nivel de membru PSD, eu mă bucur că oamenii au venit la noi, înseamnă că aici găsesc un sprijin şi au o speranţă că vom avea o perspectivă.

Am agreat de la Consiliul Naţional Tripartit, cu partenerii sociali, această analiză pe care o vom face împreună cu partenerii sociali şi soluţiile le vom construi împreună şi le vom comunica transparent tuturor lucrătorilor. Au nevoie de acea perspectivă asupra a ceea ce se va întâmpla cu veniturile dumnealor, ţinând cont şi de criza socială, criza economică, criza preţurilor din energie şi suntem extrem de deschişi la la dialog”, a afirmat Budăi, după întâlnire.

Ministrul a menţionat că s-a agreat ca reprezentanţii INS să fie informaţi cu privire la analizele şi soluţiile comitetului interministerial.

<