Aproximativ 20 de persoane s-au strans, duminica, in Piata Universitatii pentru a protesta fata de restrictii, ei solicitand in principal redeschiderea scolilor de la 11 ianuarie.

<

Unul dintre organizatorii protestului este avocatul Dan Chitic. O parte dintre manifestanti nu purtau masca de protectie si au scandat „Jos masca”.

„E nevoie de solutii mult mai radicale, de o greva generala a parintilor. Declansarea unei greve generale pentru deschiderea de indata a scolilor noastre este singura varianta. Si o greva fiscala ar fi prea tarziu. Avem nevoie de o presiune imensa, majora, pusa imediat pe capetele guvernatilor nostri care sa nu-i lase sa ne ignore”, a spus Chitic.

”Romania este singura tara europeana care a inchis scolile ‘fata in fata’ in ultimele 9 luni din cele 10 luni scurse de la debutul pandemiei si a venit timpul ca toti copiii sa se intoarca la scoala normala.

(…) Cert este ca scoala online nu mai este dorita de copiii si profesorii lor, intrucat calitatea actului educational desfasurat in mediul virtual este precara, majoritatea copiilor neputandu-se concentra timp de cateva ore pe zi in fata tabletelor. Rata afectiunilor neuropsihiatrice pe segmentul pediatric a explodat in ultimele luni, tot mai multi copii suferind de multe probleme de comportament in urma absentei contactului social cu colegii si cu profesorii lor, iar incidenta obezitatii infantile a explodat la propriu.

(…) ANPC a confirmat in ultimele saptamani ca 93% din mastile de pe piata sunt neconforme, iar Institutul National de Sanatate Publica a recomandat ca mastile sa nu fie purtate de copii in incinta claselor,asa cum majoritatea statelor europene au decis, asa ca noi nu le mai acceptam intrucat aceasta masura impusa le pune sanatatea in pericol.De asemenea,majoritatea parintilor nu sunt de acord cu impunerea obligativitatii vaccinarii anti-Covid in randul profesorilor si nici ei nu isi doresc sa fie vaccinati cu forta pentru ca scolile sa se redeschida.

(…) Impreuna cu parintii copiilor care au fost privati de scoala fizica, profesorii trebuie sa faca front comun cu noi si sa lupte in strada pentru drepturile lor, in asa fel incat sa reintram in normalitate in cel mai scurt timp.Iata ca a venit momentul sa militam „impreuna” pentru educatia normala a copiilor si va asigur ca vom castiga, tinand cont ca in urma cu 2 zile dl Sorin Campeanu, Ministrul Educatiei a declarat ca ia in calcul foarte serios redeschiderea scolilor.

Iar daca strada o va cere, atunci veti vedea ca soarele va iesi si pe strada copiilor nostri.

Haideti cu totii in aceasta duminica in Piata Universitatii incepand cu ora 15.00 si impreuna vom invinge, iar scolile se vor redeschide.
Nu de altceva, dar scoala „normala” e esentiala! Libertate!”, au transmis organizatorii protestului pe Facebook..

Transparenta face diferenta