Bucuresti
Protest in fata Ambasadei Chinei din Bucuresti IMPOTRIVA ATROCITATILOR comunistilor si a TRAFICULUI DE ORGANE!

In cursul zilei de miercuri, 20 iulie, aderenții Falun Gong și susținătorii lor din România anunta ca vor face un apel pașnic în fața Ambasadei Chineze la București, pentru a cere încetarea crimelor si a recoltarii de organe pusa pe seama conducerii Partidului Comunist. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 17:30 – 19:30 si se doreste a fi o zi solemnă de comemorare a celor care au fost uciși, mutilați, persecutați, dar și un memento pentru spectatorii acestei piese macabre: măcelul continuă.
In Romania putina lume a auzit de Falun Gong, insa adeptii lor spun ca in China de 17 ani au loc crime, rezultatul fiind zeci de milioane de victime.
”De 17 ani în China se petrece cel mai mare măcel al istoriei contemporane. Cu toate acestea presa mainstream nu prea vorbește despre acest lucru. Dezastrul care stă să cuprindă Partidul Comunist Chinez și are șanse să se răspândească în Occident prin toate căile și canalele își are originea aici”, spun organizatorii marsului de miercuri.
Măcelul a început în toiul nopții, pe 20 iulie 1999.
În acea noapte, ascunși sub vălul întunericului, în întreaga Chină, milițienii au târât zeci de mii de oameni din pat și i-au băgat cu forța în dube. Mulți au fost duși în închisori. Când acestea s-au umplut, au fost duși pe stadioane. China era din nou întoarsă pe dos la ordinul unui dictator comunist.
Au urmat anchete extrem de dure, după tipicul Partidului Comunist. În săptămânile care au urmat, regimul chinez a reușit să aresteze milioane de oameni, care s-au trezit peste noapte inamicul public numărul unu al Partidului.
Ce vină aveau? Niciuna, de fapt. Partidul Comunist nu zdrobește vinovăția, ci omoară în principal pentru a-și menține controlul. Milioanele de năpăstuiți ajunși pe mâna Securității chineze aveau un singur lucru în comun: practicau Falun Gong, o formă tradițională de exerciții de arte marțiale, dublate de un set de învățături morale bazate pe principiile Adevăr, Compasiune, Toleranță.
Mișcarea spirituală, adusă în fața publicului în 1992, ajunsese extrem de populară. Prea populară pentru conducerea Partidului, care credeau că doctrina spirituală propusă de Falun Gong punea serios în umbră ateismul marxist, care pierduse orice priză la public după masacrul din 1989. Nimeni nu mai credea în Partid, iar popularitatea mișcării Falun Gong o arăta din plin.
În efortul său de a „eradica Falun Gong”, Jiang Zemin nu s-a abținut. „Niciun mijloc nu este excesiv”, „morțile [ca urmare a torturilor, în închisori, n.r] vor fi considerate sinucideri”. A creat un serviciu special pentru a implementa măcelul, care raportează direct Biroului Politic – temutul Birou 610, asupra căruia au control doar cei nouă oameni care guvernează China.
Lupta cu morile de vânt
Sarcina pe care Jiang Zemin o dăduse călăilor Partidului nu era, însă, ușoară. Trebuiau să aresteze „Falun Gong” și să-i facă să „renunțe”. Dar cine era „Falun Gong”? Aderenții erau oameni normali, de pretutindeni, nu existau liste, nici măcar noțiunea de membru. De unde să-i iei? La ce să-i obligi să renunțe? La „adevăr”? Căci totul era doar un alt soi de artă marțială, ca atâtea altele în China.
Dată fiind situația, călăii Partidului au făcut ce știau ei mai bine: au bătut, violat, torturat și ucis, pentru a strânge cât mai multe nume și pentru a raporta îndeplinirea planului. Au urmat, după cum era evident, decese în pușcării, datorate torturilor sălbatice, proteste sporadice din partea aderenților, mai multe torturi, mai multă sălbăticie, mai multe crime.
Odată începută, însă, persecuția Partidului nu putea fi oprită lesne – se strânseseră deja mult prea multe crime oribile. Așa că mașina de ucis a Partidului a funcționat în continuare, producând grozăvii din ce în ce mai mari. Au fost alocate fonduri imense pentru a sprijini persecuția, de care, de fapt, nu avusese nimeni chef; propaganda Partidului a început să demonizeze aderenții Falun Gong pentru se asigura de sprijin popular.
Nici logistica nu prea făcea față. După zeci de milioane de oameni arestați pușcăriile și lagărele de muncă deveniseră pline cu milioane de aderenți Falun Gong arestați, care trebuiau torturați, anchetați și puși la muncă prin lagăre. Alte milioane erau afară, protestând pașnic împotriva măcelului, afișând bannere pe blocuri sau prin copaci, scriind sloganuri anti-Partid pe bancnote sau împărțind pliante.
Astfel că, la un moment dat, Partidul a venit cu o inițiativă chiar mai diabolică, „soluția finală” a capitalismului comunist din China: organizarea unei industrii de recoltare de organe, pe viu, cu forța, de la deținuți. De ani de zile, studii efectuate de spitale militare arătau că exercițiile practicate de aderenții Falun Gong aveau rezultate uluitoare în îmbunătățirea sănătății. Piața de organe era bănoasă. Se rezolva și problema aglomerării pușcăriilor. „Carcasele” deținuților dispăreau în cuptoarele de cremare, fără urmă, sau ajungeau în expoziții de cadavre plastinate, pe care Partidul le plimbă prin lume.
Așa a apărut cea mai scabroasă formă de persecuție din istoria cunoscută a umanității, care ștergea orice formă de umanitate pe care Partidul ar mai fi păstrat-o. Medicina devenea, din cea mai nobilă meserie, o mașinărie de făcut bani și omorât, care asigura păstrarea controlului unui regim complet degenerat. Oamenii, pe care orice guvern are datoria să-i protejeze, erau reduși la nivel de populație de animale în ferma de oameni a Partidului. Capitalismul comunist devenea absolut. Carcasele oamenilor ajungeau de facto proprietatea Partidului-stat, după ani de zile de când conștiința lor fusese capturată de marxism.
Industria de organe: 1,5 milioane de cazuri de extragere forțată de organe. Tot atâtea crime în serie.
De ce presa mainstream, a scris prea puțin despre acest subiect? Pentru că și ea a fost făcută părtașă, prin tăcere, folosind șantajul și iluzorii avantaje materiale, la acoperirea acestor crime.
Dovezile recoltării forțate de organe de la prizonieri Falun Gong au apărut de peste zece ani, dar scara completă a crimelor este încă necunoscută. Potrivit unui nou raport independent, „Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare”, circa 1,5 milioane de deținuți politic din China au fost executați prin extragerea organelor, devenind astfel victimele industriei macabre de recoltare de organe, patronate de Partidul-stat.
Între timp, alte zeci de milioane de vieți inocente suferă prin pușcării. Viața multora atârnă de un fir de păr: de o bătaie în ușă care să-i ducă în vreo pușcărie, de o altă anchetă violentă, sau de o nouă tortură care să le aducă moartea.
În pofida schimbărilor la vârf în China, campania împotriva Falun Gong continuă până astăzi. Un număr impresionant de membri ai Partidului au fost împinși să ia parte la crime. Așa funcționează banda de criminali care a condus orice Partid Comunist în istorie.
De la începutul măcelului, două generații de lideri s-au perindat la conducerea Partidului. A devenit evident că eradicarea Falun Gong este imposibilă, chiar și pentru o mașinărie criminală atât de bine pusă la punct.
Între timp în iunie 2016, Kilgour și Matas, cărora li s-a alăturat jurnalistul de investigație Ethan Gutmann, și el autor al unei cărți dedicate recoltării de organe din China, The Slaughter, au publicat un nou raport care arată că spitalele chineze au transplantat între 60.000 și 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000, totalizând până în prezent aproximativ 1,5 milioane de cazuri – și tot atâtea victime.
La 13 iunie congresul SUA a adoptat în unanimitate Rezoluția 343, care a condamnat recoltarea de organe, fără consimțământ, de la deținuții politic (numiți prizonieri de conștiință) din China, inclusiv de la un număr mare de practicanți Falun Gong și membri ai altor grupuri minoritare religioase și etnice.
Concomitent, printr-o declarație scrisă adoptată la sfârșitul săptămânii trecute de Parlamentul European, s-a semnat de către majoritatea Europarlamentarilor, declarația scrisă 2016 / WD48, prin care solicită o anchetă independentă a recoltării de organe în curs de desfășurare din China, și punerea în aplicare, fără întârziere, a Rezoluției Parlamentului European din 12 decembrie 2013 privind recoltarea forțată de organe în China.
Bucuresti
Ce poți vedea la Zilele Bucureştiului

Zilele Bucureştiului sunt sărbătorite de Muzeul Municipiului Bucureşti la Palatul Suţu, Casa Dinu Lipatti şi Casa Filipescu-Cesianu, publicul fiind invitat să participe la un program complex, dedicat tuturor categoriilor de vârstă, ce include evenimente şi expoziţii interesante al căror subiect central se referă la istoria şi cultura Capitalei.
PALATUL SUŢU (BD. I.C. BRĂTIANU, NR. 2)
Vineri, 20 septembrie, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare), Porţi deschise cu ocazia Zilelor Bucureştiului la Palatul Suţu – intrare gratuită pentru vizitatori la expoziţiile deschise, al căror subiect principal se referă la Capitală:
* Expoziţia permanentă „Timpul Oraşului”, dedicată istoriei oraşului Bucureşti;
* Expoziţia tematică „Calea Victoriei, incursiune în istoria unei uliţe domneşti”;
* Expoziţia tematică „Dinamica palatelor voievodale de la Bucureşti şi Târgovişte în perioada medievală”;
* Expoziţia tematică „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureştiului dintr-o perspectivă ceramică”;
* Expoziţia outdoor de fotografie „Trecut-au anii 2024”, prin care vizitatorii pot retrăi farmecul Bucureştiului de altădată prin prisma fotografiilor realizate de Şerban Lăcriţeanu în anii ’70.
Se vor putea vizita şi expoziţiile tematice „Între România şi Franţa. Un parcurs plastic remarcabil” şi „Vechi cărţi româneşti cu steme domneşti şi stihuri poeticeşti”.
Vineri, 20 septembrie, ora 17.00, publicul este invitat să participe la vernisajul expoziţiei tematice „Universul restaurării ceramicii”.
Vineri, 20 septembrie, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare), proiectul PRINCIPIUM MOBILITAS, organizat de Direcţia de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti. În cadrul proiectului vor fi prezentate în foyerul Palatului Suţu materiale muzeale itinerante proprii referitoare la istoria Jandarmeriei (uniforme naţionale şi internaţionale), puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, materiale şi machete puse la dispoziţie de Institutul Astronomic al Academiei Române şi de Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu – Muzeul Municipiului Bucureşti, precum şi machete puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti.
CASA DINU LIPATTI (BD. LASCĂR CATARGIU, NR. 12)
Vineri, 20 septembrie, ora 18.00 – „Zilele Bucureştiului” la Casa Dinu Lipatti – Recital Tinere Talente. Eveniment organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Regală Margareta a României. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
Solişti: Iuliana Ioana (soprană), Olga Florea (soprană), Daniel Dumitrascu (pian) – studenţi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
În program: G. Dendrino, P.I. Ceaikovski, G. Puccini, G. Bizet, C. Debussy, E. Doga, Bach-Busoni, G. Verdi, A. Catalani, J. Massenet, A. DvoĹ™ak, J. Offenbach.
LA˜ CASA FILIPESCU-CESIANU (CALEA VICTORIEI 151)
Sâmbătă & duminică, 21 şi 22 septembrie, Weekend Sessions în grădina Casei Filipescu-Cesianu. Accesul la evenimentele din grădină este gratuit. Programul complet este detaliat mai jos.
Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
De la 15.00: Expoziţie în grădină „Dialoguri în culoare” – 15 tineri artişti îşi expun picturile (Fii Artă)
De la 15.00: Atelier de educaţie digitală & robotică – MindHub Bucureşti Unirii
16.00 – 17.00: Performance „Changing Skins & Nemira” – Moderator Eli Bădică
16.00 – 20.00: Instalaţie literară „Rezervaţie: Cititorul de Ficţiune” – Editura Nemira
17.00 – 18.00: Sesiune de yoga – BodyMind Balance cu Alexandra Bociu (Con Sabor)
18.30 – 19.30: Sesiune de jazz – Jazzy Jo
19.30 – 20.30: Întâlnire literară Nemira cu Andrei Crăciun despre cartea „Turbo”
19.30: Sesiune de tango – pian, chitară, bandoneon (Dan Maftei, Alex Ionescu, Alexandru Nuca) + TDJ set tematic – Robert Andrei Botezat
Duminică, 22 Septembrie 2024
De la 15.00: Expoziţie în grădină „Dialoguri în culoare” – 15 tineri artişti îşi expun picturile (Fii Artă)
De la 15.00: Atelier de educaţie digitală & robotică – MindHub Bucureşti Unirii
15.00 sau 16.30: Tur ghidat – Andreea Mâniceanu, muzeograf MMB (23 lei/adult, 16 lei/elev şi studenţi, înscrieri pe [email protected])
15.30: Atelier de fotografie urbană – coordonat de Octavian Pavel
16.00 – 20.00: Instalaţie literară „Rezervaţie: Cititorul de Ficţiune” – Editura Nemira
17.00 – 18.00: Sesiune de yoga – BodyMind Balance cu Alexandra Bociu (Con Sabor)
17.30 – 18.30: Sesiune de chitară & pian – Monica Gemene şi Roxana Cioran
18.30 – 20.00: Sesiune de tango – pian, chitară, bandoneon (Dan Maftei, Alex Ionescu, Alexandru Nuca) + TDJ set tematic – Robert Andrei Botezat
* De asemenea, publicul este invitat să descopere la Casa Filipescu-Cesianu expoziţia permanentă – Muzeul Vârstelor, precum şi expoziţia tematică „Gust, rafinament şi sociabilitate în Bucureştiul primei jumătăţi a secolului XX” (deschisă în perioada 29 august – 10 noiembrie 2024).
Program: miercuri – duminică, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare).
Preţ bilete:
13 lei – bilet întreg; 6 lei – bilet redus (pensionari, militari, elevi, studenţi).
Bucuresti
900 de blocuri din Bucuresti, fara apa calda

Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice. Lucrările vor afecta toate sectoarele Capitalei.
Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. În sectorul 2 al Capitalei, lucrările vor dura pană pe 19 august, potrivit Termoenergetica. În zona cuprinsă între traversarea Căii Giulești și Calea Griviței, Sectoarele 1 și 6, se fac lucrări de reparație și modernizare a conductelor. 12 blocuri rămân fără apă caldă până pe 6 august, la ora 23:00.
Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1973.
De asemenea, conductele vor fi reparate și în zona străzilor Torentului, Cozia, Terasă Colentina, Doamna Ghica din Sectorul 2. Până pe 19 august, la ora 23:00, 452 de blocuri nu vor avea agent termic. Magistrală I Sud având o vechime de 40 de ani. Anul trecut, în zonă, a fost înlocuit un tronson de peste 150 metri de țeavă.
În Sectorul 3, se vor face lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Obiectiv 3 Magistrală I Sud tronson CM18 – CB5/C – CV4”. În acest context, două puncte termice, respective 17 blocuri, rămân fără apă caldă până pe 10 august, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965.
Tot în Sectorul 3, se fac lucrări de reparații pentru o conductă din 1975 iar alte aproape 230 de nu au agent termic până pe 7 august, la ora 23:00.
În Sectorul 4, pe strada Nitu Vasile, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987.
Lucrări se vor face și pe strada Luică și 166 blocuri nu vor avea apă caldă până în data de 7, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1976.
Pe Bulevardul Unirii din Sectorul 5 al Capitalei, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă, către 14 blocuri, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1990.
Și în strada Virtuții din Sectorul 6, se vor executa lucrări de refacere a căminului „CU3” și de înlocuire a unor vane cu diametrul de 800 mm, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice și un modul, până în data de 9 august 2024, orele 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei este 1976.
Bucuresti
Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București

- Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest, va avea loc pe 3 octombrie 2024, în Aula Magna din cadrul Universității Politehnica din București și va aduce unii dintre cei mai renumiți speakeri internaționali din domeniu față în față cu publicul român.
Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta și practica parenting-ului conștient și despre cele mai eficiente modalități de a crește copii autentici, fericiți și rezilienți.
Potrivit The Parenting Index*, la nivelul anului 2021, 61% dintre părinții din România resimțeau o presiune intensă din partea societății în legătură cu modul în care aleg să își crească proprii copii, în vreme ce 46% dintre ei considerau că rolul de părinte este mai dificil decât s-ar fi gândit.
„Într-o epocă în care parenting-ul se poate simți precum navigarea unui labirint de sfaturi în continuă schimbare, este esențial să ne unim pentru a împărtăși, învăța și crește ca o comunitate informată. Evenimentul nu este doar despre diseminarea informațiilor; este despre declanșarea conversațiilor, formarea de conexiuni și crearea unei rețele de sprijin care se extinde cu mult dincolo de aceste ziduri. Prin paneluri de experți și sesiuni interactive, aspirăm să reducem decalajul dintre cercetarea academică de ultimă oră și practica de zi cu zi”, spune Diana Bălan, fondator ParentED Fest.
În cadrul evenimentului, unii dintre cei mai renumiți specialiști internaționali din domeniu vor interacționa cu publicul din România:
- Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română, vine în premieră în România. “Paradigma tradițională de parenting are la bază ierarhia și presupune că părintele știe mai bine. Parenting-ul conștient detonează această paradigmă și aduce reciprocitatea în relație. Aș spune că, de multe ori, profesorul este copilul, învățând părintele cum să devină o versiune mai bună a sa și, mai ales, cum să trăiască în prezent, așa cum doar copiii știu să trăiască”. Dr. Shefali reușește să cuprindă în cărțile sale provocările cu care familiile se confruntă în 2024, ajungând astfel la milioane de părinți din întreaga lume și demontând rând pe rând metodele învechite de a-i educa pe cei mici, în urma a numeroase cercetări și ani întregi de experiență.
- Dr. Deborah MacNamara, om de știință, consilier clinician și expert în parenting cu peste 25 de ani de experiență, autoarea uneia dintre cele mai celebre cărți dedicate părinților din întreaga lume – „Rest, Play, Grow”. “Copiii noștri nu sunt meniți să facă eforturi pentru dragostea noastră. Ei sunt meniți să se simtă confortabil în grija noastră pentru a se putea juca și dezvolta. De asta, siguranța relației este esențială”.
- Dr. Vanessa Lapointe, doctor în psihologie, autor și „educator pentru părinți”, va contribui la înțelegerea evoluției copiilor și va oferi sfaturi părinților într-una dintre cele mai mai provocări ale parentingului: cum putem insufla celor mici reziliență fără să cauzăm traume. “Din păcate, principala lecție pe care o învață copiii de la disciplinarea clasică este că dragostea părinților este condiționată și în directă legătură cu un comportament de obediență”.
- Dr. Greer Kirshenbaum, expert în parenting, autor, cercetător în neuroștiințe, specialist în somnologie infantilă și dezvoltarea timpurie a copiilor, va vorbi la București despre unul dintre cele mai importante subiecte din parentingul modern: gestionarea stresului pentru a construi sănătatea mintală a bebelușilor și părinților. “Sănătatea somnului se construiește, ajutându-ți copilul să adoarmă și să readoarmă, ținându-l în brațe și oferindu-i dragoste cât timp are nevoie de tine”.
ParentED Fest este susținut de Lidl România – Strategic Partner, Sanador – Heathcare Partner, alături de ThedaMar, AutoKlass, One United Properties, Catena, Casa Timiș, Raiffeisen Bank și CEC Bank. Parteneri media: ZYX Books și Euromedia.
Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ și în rețeaua IaBilet.ro.
You must be logged in to post a comment Login