Locuitorii zonei prelungirea Ghencea protesteaza sambata. Oamenii solicită din nou modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, adică stradă cu 4 benzi, trotuare, pistă de biciclete, pod peste Centură.
Acesta este cel de-al optulea protest pentru infrastructură al locuitorilor din zonă, în ultimii 4 ani, anunta bucurestifm.ro.
Organizatorii protestului acuză faptul că în urma protestelor repetate, autoritățiile au demarat doar pe ”hârtie” procedurile de modernizare a străzii.

<
”Locuitorii zonei nu mai au încredere în promisiunile autorităților și-și vor manifesta nemulțumirea în stradă. Oamenii susțin că fiecare zi de întârziere a celor 2 proiecte înseamnă pericol de accidente pentru pietonii lipsiți de trotuare, înseamnă mult timp pierdut în trafic de soferi, inseamna blocarea in trafic a autobuzelor RATB, înseamnă îngrădirea dreptului la liberă circulație și o proastă calitate a vieții pentru toți cei care locuiesc aici sau care tranzitează zona.”, se arată în comunicat.
La protest sunt invitați primarul general, Gabriela Firea și noul director general al CNAIR, Stefan Ioniță, dar și primarul sectorului 6, primarul sectorului 5, președintele Consiliului Județean Ilfov, primarul orașului Bragadiru și primarul comunei Domnești.
Marşul se va desfășura între orele 11.00 și 15.00, pe traseul Ansamblul Primăvara (Prel. Ghencea nr. 100, sector 6) – intersecția Prelungirea Ghencea cu Șoseaua de Centură – Domnesti – retur Cartierul Latin (Prel. Ghencea nr. 53, Bragadiru, jud. Ilfov), pe o banda de circulatie si cu traversarea Șoselei de Centură.

13. Protest - Prelungirea Ghencea
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Soferii sunt avertizati sa ocoleasca zona, iar daca sunt nevoiti sa aleaga aceasta ruta, să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Transparenta face diferenta