Sute de politicieni au fost invitați, duminică, la nunta lui Valentin, fiul lui Liviu Dragnea și, pe de altă parte, mii de oameni și-au exprimat dorința pe Facebook de a participa la un protest în fața bisericii unde va avea loc cununia,însă liderul PSD a spus că refuză să amâne nunta copilului său, scrie Mediafax.
Încă de când au apărut toate detaliile nunții fiului liderului PSD, protestatarii s-au mobilizat și au creat un eveniment pe Facebook prin care invită cetățenii să manifesteze în fața Bisericii Sfântul Elefterie din Capitală, unde va avea loc cununia religioasă. Aproape aproape 5.000 de oameni și-au exprimat interesul, pe pagina evenimentului, de a participa la acest protest.
Aceste mii de oameni intenționează să scandeze mesaje împotriva liderilor PSD-ALDE prezenți la eveniment, iar din lista invitaților nu vor lipsi: fostul ministru al Educației, Liviu Pop, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Codrin Ștefănescu, Daniel Chițoiu, miniștrii, primarii municipiilor reședință de județ, liderii organizațiilor din județe.
Invitația de nuntă trimisă invitaților arată că duminică, la ora 17:30, va avea loc cununia religioasă la Biserica Sfântul Elefterie, iar petrecerea va începe mai târziu, la 19:30, la Palatul Snagov.
Mesajul organizatorilor protestului este foarte clar: se vor scanda lozinci împotriva coaliției de guvernare atât în fața bisericii, cât și în fața Palatului Snagov. Comunitatea online „Luptăm pentru România”, care susține protestele împotriva corupției, a organizat pe Facebook evenimentul „Mergem la nunta lui Dragnea Jr.”, în care a chemat internauții la biserică să-i ureze mirelui și socrului mare „ cu executare!”.
„Mergem la nunta lui Dragnea Jr., să îi urăm „La mulți ani!”, cu executare! Atât lui, cât si lui „Daddy” Liviu Dragnea! Ne întâlnim cu totii la ora 17:30 la Biserica Sfântul Elefterie. După cununia religioasă, stabilim dacă mergem și la Snagov, unde are loc nunta, la care vor participa toți greii din PSD și ALDE!”, se arată în descrierea evenimentului.
Însă, pentru familia Dragnea, dar și pentru nuntași, protestul anunțat nu reprezintă sub nicio formă un motiv de îngrijorare, chiar dacă violențele de la protestul din 10 august încă mai au ecou. Mai mult, liderul PSD, Liviu Dragnea a spus că refuză să ia în calcul o eventuală amânare sau modificare a detaliilor nunții în contextul mitingului anunțat.
„Cum să mă gândesc să amân nunta copilului meu? Nici vorbă. Acolo vrea să ducă Iohannis țara. (…) Unii să vrea să distrugă evenimentul și să fiu tot eu acuzat? (…) Vreau să văd cât de departe vor ajunge niște indivizi în frunte cu Iohannis, pentru că vor primi răspuns pe măsură de la mine. Dacă au impresia că pot lua țara cu japca, se înșeală amarnic, PSD nu va lăsa ca România să fie condusă prin violență”, a spus Liviu Dragnea, la Antena3.
Fiul președintelui PSD a ales să-și organizeze nunta într-un decor pitoresc, pe malul lacului Snagov, la 40 de km de București, în apropiere de Mănăstirea Snagov. Invitații la nuntă vor dispune de numeroase săli de evenimente, o pajiște generoasă, bărcuțe de agrement, un ponton și un hotel de lux.
Aleasa lui Valentin Ștefan Dragnea, Gina Alexandra Tătulescu, este fiică de preot, au declarat surse din PSD, iar nașii de cununie, Doina și Sorin Paul Stănescu, sunt prieteni vechi cu liderul PSD Liviu Dragnea. Sorin Paul Stănescu este afacerist și îl cunoaște pe șeful PSD de peste douăzeci de ani, potrivit surselor citate.
„Palatul Snagov este un palat cu arhitectură brancovenească, mobilat în stil baroc. Birourile sunt sobre, dar luxoase, mesele din lemn de cireș se află între pereții tapetați cu mătăsuri, iar sub lustrele de cristal se găsesc dormitoarele amenajate după imagini burgheze”, se arată în prezentarea palatului.
Complexul construit pentru Prințul Nicolae al României a fost locuit de mareșalul Ion Antonescu și de Gheorghe Gheorghiu-Dej, după care Nicolae Ceaușescu l-a folosit ca reședință pentru întâlniri politice.
La nunta lui Valentin Ștefan Dragnea au fost invitați toți membrii Guvernului, de la miniștri, secretari de stat și subsecretari de stat, până la numeroși directori și funcționari din ministere, dar și directori de agenții și instituții deconcentrate aflate în subordinea sau sub coordonarea ministerelor, au spus surse din PSD.
Senatorii și deputații PSD și ALDE au primit și ei invitații la nunta lui Dragnea jr., la fel ca majoritatea aleșii locali importanți ai PSD, precum primari, președinți de Consilii Județene, consilieri municipali și județeni.
Potrivit surselor citate, o „delegație importantă” de nuntași este așteptată să vină din Teleorman, județul natal al socrului mare Liviu Dragnea, dar și locul de unde provin ministrul de Interne, Carmen Dan, și premierul Viorica Dăncilă.
Printre participanții la nuntă se vor afla numeroși lideri de instituții precum președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc. Pe lângă oficialități, la nuntă au fost invitați oameni de afaceri și personalități din domeniul culturii și al sportului, au spus surse din PSD.
Pe 25 septembrie 2016, PSD-iștii au mai chefuit la Palatul Snagov la botezul fiului secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.
În 4 iulie 2015, PSD-iștii au petrecut, tot la Palatul Snagov, la nunta fostul președinte PSD al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Elena Băsescu și-a organizat și ea nunta, în septembrie 2012, tot la Palatul Snagov. Fostul ministru al Economiei, Codruț Sereș, s-a căsătorit și el, în 2006, tot la Palatul Snagov.

<
Transparenta face diferenta