Proiect imobiliar urias la Obor, cu blocuri si cladiri de birouri de 27 de etaje!

Un nou proiect imobiliar se conturează pe harta Bucureştiului. Omul de afaceri Michael Topolinski, care a cumpărat Aversa, cere PUZ pe unul dintre cele mai valoroase terenuri din Bucureşti. 
Firma Benevo Management, deţinută de omul de afaceri de origine canadiană, Michael Topolinski prin două off-shore-uri înregistrate în Cipru, a depus documentaţia necesară pentru obţinerea unui plan urbanistic zonal pentru terenul de 9,6 hectare al Aversa, din zona Obor a Capitalei.
Contactat de ECONOMICA.NET, Topolinski nu a răspuns care sunt planurile cu acest teren.
Firma are certificat de urbanism, iar anul acesta a obţinut şi avizul de oportunitate pentru elaborarea PUZ-ului, care se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, 20 decembrie, a Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucureşti (CTUAT).
Anunţul de intenţie privind elaborarea PUZ-ului a fost amplasat pe gardul fabricii săptămâna trecută.
Indicatori urbanistici propuși prevăd posibilitatea construcţiei de clădiri înalte de 27 de etaje, în mare parte blocuri cu apartamente. Pe teren mai sunt propuse şi clădiri pentru birouri şi funcţiuni conexe.
 
Michael Topolinski a cumpărat în 2013 activele Aversa Bucureşti, aflată în faliment.
Prin Benevo Real Estate Investments, acesta s-a asociat cu un partener şi a cumpărat în perioada de boom imobiliar 900 de apartamente din mai multe ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov. Cum multe dintre aceste proiecte nu au mai fost finalizate, omul de afacerii a rămas cu doar 300 de locuinţe, pe care le-a scos la închiriat şi în care investiţia proprie se ridică la 25 de milioane de euro. 60% din valorea investiţiei a fost susţinută prin credite de la Alpha Bank
Topolinski a mai cumpărase şi terenul fostei fabrici Vulcan, pe care l-a vândut către NEPI. Aici a fost deschis în septembrie 2014 Vulcan Value Centre. Omul de afaceri mai deţinea şi terenul fostei fabrici Textile Dacia, unde avea în plan construcţia unui mall, investiţie care nu a fost realizată. Firma care deţine terenul a intrat în faliment anult trecut, iar Alpha Bank este unul dintre creditor, care a acordat finanţare către Vic City.
Sursa: economica.net