Probleme pentru Firea si Mutu: Ne-ati promis infrastructura dar a fost o… facatura!

0
573

Locuitorii sectorului 6 din Bucuresti nu mai suporta minciunile primarului Gabriel Mutu si promisiunile desarte ale Gabrielei Firea si sunt hotarati sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile cetatenesti. Un protest de amploare este anuntat pentru data de 1 aprilie, nemultumirile principale fiind legate de anunturile din campania electorala, cand si Mutu si Firea au promis marea cu sarea si n-au facut nimic.

<

”Haideti cu noi in strada sa spunem Primariei capitalei si CNAIR-ului ca nu le mai inghitim pacalelile, livrate mai ales in campaniile electorale! Si sa le cerem sa-si faca treaba: sa urgenteze largirea si pasajul, sa prezinte public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare. Intre timp, sa ia masuri pentru siguranta circulatiei in zona: sa faca trotuare, sa marcheze trecerile de pietoni si sa asigure dirijarea circulatiei in intersectia cu str. Valea Oltului si cu Soseaua de Centura”, se anunta pe pagina de facebook a initiativei Prelungirea Ghencea.

Proiectul ,,Supralargire Prelungirea Ghencea – Domnesti’’, votat de Consiliul General al capitalei in 2006, este amanat de 10 ani si, in ciuda promisiunilor primite de la autoritati, nici anul asta nu e sigur ca vor incepe lucrarile.

”Stim de la Primaria capitalei ca inca nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate masuratorile limitei administrative dintre Bucuresti si Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansata licitatia pentru largire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR ‘’Pasaj suprateran pe drumul judetean DJ 602 Centura Bucuresti Domnesti’’ a durat aproape 2 ani si a fost castigata in final de o firma aflata in insolventa. De asemenea, prin acest mars de protest vrem sa atragem atentia Primariei capitalei si Politiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent in care circulam de 10 ani in aceasta zona in lipsa trotuarelor, in lipsa marcajelor pe carosabil pentru trecerile de pietoni, in lipsa amenajarii corespunzatoare a statiilor Ratb, in lipsa dirijarii circulatiei la intersectia cu str. Valea Oltului si la trecerea cu calea ferata de la Soseaua de Centura”, spun cetatenii nemultumiti ai Bucurestiului.

Codul rutier prevede obligatia autoritatilor locale de a amenaja trotuare: ”Articolul 53 – Autoritatile publice locale, cu autorizatia administratorului drumului public si cu avizul politiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate sa ia masuri pentru realizarea de amenajari rutiere destinate circulatiei pietonilor, biciclistilor, vehiculelor cu tractiune animala si calmarii traficului, semnalizate corespunzator, in apropierea unitatilor de invatamant, pietelor, targurilor, spitalelor, precum si in zonele cu risc sporit de accidente”.
Ghiciti cate trotuare a amenajat primaria lui Firea sau ce a lui Mutu in zona? Zero!
Marsul de protest din data de 1 aprilie 2017, va avea loc intre orele 11 si 15, pe traseul Ansamblul Primavara (plecare) – Centura – Domnesti – Cartierul Latin (final).