Edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că operatorul de salubritate, Romprest, a început intervenția cu material antiderapant pe arterele principale și secundare din jurul orelor 3:00, astăzi de dimineață.
”Această intervenție cu clorură a durat până spre 06:00 dimineața și a fost reluată la prânz, începând cu ora 12:00. Datorită acestei intervenții cu antiderapant s-au reușit prevenirea formării poleiului, în momentul în care oaia începuse să înghețe”, spune primarul din Banu Manta.
Tudorache cere, însă, ca Romprest să intervină mai energic pe trotuare, pentru că acestea se degajează întotdeauna mai greu de zăpadă.
„Mi-e teamă că zăpada asta topită de acum, de la prânz, să nu înghețe diseară și să avem, mâine dimineață, strat de gheață pe trotuare. Trebuie să ne gândim că oamenii se duc la serviciu, copiii merg la școală, mai sunt și vârstnici care trebuie să ajungă la medic sau la farmacie sau pur și simplu să-și cumpere o pâine și nu putem să-i punem pe toți în pericol, să alunece pe trotuarele înghețate”, a declarat Daniel Tudorache pentru București FM.
Realitatea îi dă dreptate edilului din Banu Manta, pentru că, acolo unde cad în sarcina asociațiilor de proprietari sau a agenților economici, trotuarele sunt, de cele mai multe ori curățate, în schimb, în zone publice foarte intens circulate, care ar trebui curățate de către operatorul de salubritate, zăpada topită a înghețat, deja, din cauza vântului, iar pericolul pentru pietoni este foarte mare.