Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat miercuri că a luat o ”decizie fără precedent” în sectorul pe care îl conduce, sancționând două firme care nu au respectat condițiile contractuale.

<

Potrivit edilului, este vorba despre două societăți comerciale care ”au crezut că pot încasa bani publici fără să-și facă treaba la care erau obligate prin contract”.

Mai exact, cele două firme trebuiau să planteze arbori și arbuști în mai multe zone din Sectorul 1.

Cele două contracte încheiate cu Primăria Sectorului 1, însumate, sunt în valoare de peste 940.000 de lei.

Mesajul primarului Clotilde Armand:

Am luat o decizie fără precedent la Primăria Sectorului 1. Două societăți aflate în relații contractuale cu Primăria vor fi penalizate pentru nerespectarea standardelor de calitate a lucrărilor efectuate. Am decis să blocăm garanția de bună execuție la două societăți care au crezut că pot încasa bani publici fără să-și facă treaba la care erau obligate prin contract. Valoarea totală a garanției de bună execuție este de 942.492,97 lei din care 743.717,96 lei pentru SOCIETATEA CONSTRUCȚII GENERAL MEDITERRANEA SRL și 198.775,01 lei pentru ASOCIEREA AMBRO GARDEN S.R.L. & VI.MA.RA. S.R.L & MAXI DESIGN CONSTRUCT S.R.L. Cele două firme ar fi trebuit să planteze arbori și arbuști în mai multe zone din Sectorul 1, cum ar fi: Bucureștii Noi, Gara de Nord, Știrbei Vodă, Mihalache-Turda, Titulescu-Banu Manta, Șos. Pipera, Calea Victoriei, Aviatorilor, Floreasca, Romană etc.

Toate societățile care au contracte cu noi trebuie să înțeleagă că nu vom mai tolera nerespectarea prevederilor contractuale și că nu vom mai închide ochii la încălcarea termenelor și a standardelor de calitate a lucrărilor. În Sectorul 1, vremea lucrărilor de mântuială și a lui «merge și-așa» a trecut” – a transmis Clotilde Armand pe Facebook.